бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев U17 загуби от Берое

Ботев загуби от Берое с 0:2 в мач от 16-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. “Битката за Тракия” се игра на изкуствения терен на комплекс “Берое” в Стара Загора. От състава на Ботев за срещата в последния момент отпадна капитанът Петър Чалъков, който получи контузия ден преди дербито.

Двата отбора изиграха равностоен двубой, в който особено през първата част головите положения бяха изключителна рядкост. В първите 10-ина минути двата тима се разузнаваха и пробваха плахи атаки към двете врати. В 15-ата минута се получи и най-дискусионната и спорна ситуация в цялата среща. Домакините пратиха топката към наказателното поле на “канарчетата”, където вратарят на пловдивчани Димитър Стамболийски скочи и улови топката. С него скочи и нападател на домакините, който изблъска стража и той падна с топката около очертанията на наказателното поле. Вместо да отсъди очевидния фаул в атака, главният съдия Александър Марков отсъди нарушение на Стамболийски и домакините получиха свободен удар. “Зелените” изпълниха късо нарушението, а Руси Чернаков прати топката в близкия ъгъл на вратата на пловдивчани, вкарвайки за 1:0.

Това попадение не промени с нищо поведението на двата отбора и те продължиха да не се хвърлят в опасни атаки, а домакините владееха топката в по-дълги периоди от игровото време. В 30-ата минута играч на домакините стреля към вратата на Стамболийски, но вратарят спаси без проблем. 5 минути по-късно Милко Георгиев намери Йосиф Табаков в наказателното поле на старозагорци и нападателят засече топката с глава, но право в стража на домакините. В ответната атака ситуацията се повтори пред вратата на пловдивчани, но ударът на играч в “зелено” мина покрай вратата.

В началото на втората част пловдивчани бяха по-активни и опитаха няколко опасни атаки. Първо в 42-ата минута Йосиф Табаков стреля от 20 метра, но не затрудни вратаря, който улови. В 45-ата минута Здравко Дерменов пробва центриране отдясно, а топката описа странна парабола и се насочи към горния ляв ъгъл, но вратарят на беройци със сетни усилия изби в корнер. В 52-ата минута момчетата на Иван Цветанов направиха продължителна атака, при която коженото кълбо попадна в Яшар Байрам по левия фланг, крилото навлезе остро в пенала на “зелените” и центрира, но пасът му не намери непокритите играчи на Ботев.

В 54-ата минута домакините центрираха в наказателното поле на “канарчетата” и играч в “зелено” стреля с глава, а топката мина покрай гредата. Само 60 секунди по-късно “заралии” удвоиха аванса си. Преслав Георгиев центрира към Атанас Панов, който с шпагат прати за втори път топката в мрежата на “канарчетата”. Това попадение до голяма степен сложи точка на интригата в срещата. В 63-ата минута “заралии” имаха възможност да стигнат и до трети гол, но удар на играч на Берое от границата на наказателното поле бе отразен от Стамболийски. В заключителните секунди, след ново центриране, футболист на домакините бе оставен непокрит и стреля, но в аут.

В следващия кръг Ботев е домакин на лидера във временното класиране ДИТ. Дербито между третия и първия в ранглистата е в събота (15.11) от 14:00ч. на базата в “Коматево”.

Съставът на Ботев: Димитър Стамболийски, Здравко Дерменов, Атанас Ташолов (к), Петър Тодоров, Атанас Пашалиев, Иван Михайлов, Мартин Анастасов, Яшар Байрам (60′ Иван Кирев), Милко Георгиев, Исмет Рамадан, Йосиф Табаков

academy.botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker