Анализи и коментариБотев ПловдивСтатистикаФутбол

Ботев e най-добрият домакин през 2013

Ботев е най-добрият домакин в “А” група през 2013. През годината “канарчетата” загубиха едва 7 точки на собствения си стадион.

Ботев е единственият отбор в елита с толкова добри показатели като домакин през годината. В 18 мача през годината в елита, Ботев загуби веднъж от Любимец с 1:2, като това е и единствената загуба на “Колежа” през 2013. “Канарчетата” не успяха да победят Локомотив Пловдив и Берое и завършиха 0:0. Във всички останали 15 срещи Ботев взе трите точки у дома.

Другият отбор също само с една загуба през годината е Черно море, “моряците” допуснаха поражение от Етър, но Черно море има цели 5 равенства. Шампионът Лудогорец, Левски и ЦСКА са с по 2 загуби у дома през годината, Литекс с 3, а Локомотив Пловдив със 7.

През втория полусезон на сезон 2012/2013 Ботев спечели 6 от 7-те си срещи у дома и събра 19 точки, като допусна единствено равенство срещу Локомотив Пловдив (0:0).

През настоящия сезон Ботев изигра 11 срещи у дома, като победи в 9 от тях, завърши наравно с Берое (0:0) и загуби от Любимец (1:2). Ботев събра 28 точки с две точки по-малко от лидера в класацията на полусезона за най-добър домакин Черно море, който има една среща в повече от пловдивчани – 12.

През 2013г. Ботев е спечелил 47 точки от възможни 54, като е допуснал у дома 15 победи, 2 равенства и 1 загуба при голова разлика 50:10.

На стадион “Христо Ботев” “канарчетата” изиграха общо 21 срещи във всички турнири, като в това число влизат служeбната победа срещу Етър, както и срещата реванш от турнира за Купата на България срещу Нефтохимик, която се игра в Пловдив по искане на бургазлии. Общият баланс на стадион “Христо Ботев” във всички турнири е 18 победи, 2 равенства и 1 загуба при голова разлика 60:10.

Ботев изигра и три срещи като домакин на стадион “Лазур” през лятото в турнира Лига Европа. С тях общият баланс във всички турнири като домакин е 20 победи, 3 равенства и 1 загуба при голова разлика 68:11.

Статистиката е направена от екипа на TribunaPlovdiv.bg и използването и без изричното разрешение на екипа не е позволено!

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker