бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев с класика срещу Спартак Плевен, докосва полуфиналите

Ботев победи с 3:0 Спартак (Плевен) в първи 1/4 финал от Републиканското първенство при набор 99. Головете за “канарчетата” отбелязаха Божидар Софков, Мартин Татаров и Васил Стоянов. По този начин пловдивчани си осигуриха комфортен аванс преди реванша, който е на 17-ти юни от 10:30ч.

Срещата закъсня с десетина минути, тъй като над базата в “Коматево” се изсипа проливен дъжд, който не позволи мачът да стартира. След краткото забавяне “жълто-черните” започнаха по възможно най-добрия начин двубоя и още в 6-ата минута Божидар Софков откри резултата. Халфът на пловдивчани получи топката пред наказателното поле, навлезе в него и шутира, а коженото кълбо рикошира от тялото на защитник в “синьо” и се оплете в мрежата. В 11-ата минута гостите имаха добра възможност за гол, след като центриране отдясно бе засечено с глава от играч в “синьо”, но Симеон Симеонов се намеси отлично и спаси. 6 минути по-късно плевенчани отново бяха близо до гола, но след кратко меле и удар по посока “жълто-черната” врата, стражът на Ботев закова топката пред голлинията.

В 19-ата минута ботевистите удвоиха преднината си. Здравко Кехайов получи топката по дясното крило и центрира в наказателното поле на Спартак, а Мартин Татаров с глава я прати в мрежата на “сините” за втори път. 2 минути по-късно “спартаклии” направиха поредния си пропуск, след като нападател на плевенчани шутира от 22 метра, топката се насочи към горния десен ъгъл на вратата, но Симеон Симеонов демонстрира отличен рефлекс и успя да спаси. Последваха равностойни минути до края на първата част, като 3 минути преди нейния край Здравко Кехайов засече с глава центриране на Димитър Калчев, но вратарят на Спартак спаси.

Ботевистите стартираха силно в първите минути след почивката и осъществиха две опасни атаки чрез Васил Стоянов, но и двата опита на родения през 2000 година нападател бяха отразени от стража на “сините”. В 45-ата минута Пламен Упинов пробва изненадващ удар от около 22 метра, но стражът на гостите внимаваше и улови без проблем. Последваха минути, в които бракът преобладаваше в играта и на двата тима. Головите ситуации бяха изключителна рядкост, а грешките в отиграванията на “жълто-черните” и “сините” следваха една след друга. В 61-ата минута възпитаниците на Румен Байрев организираха добра многоходова атака, след която Васил Стоянов се озова в наказателното поле и шутира, но прати топката над вратата.

В 67-ата минута влезлият като смяна Юсуф Тарал пое топката от собствената си половина, преодоля няколко съперника и изведе с отличен пас Пламен Упинов, който от няколко метра реши да заложи на силата, вместо на точността, и прати топката покрай гредата. 60 секунди по-късно натискът на ботевистите даде резултат и те направиха резултата класически. Пловдивчани организираха атака през центъра и Васил Стоянов бе изведен очи в очи със стража на “сините”, като този път отигра по най-добрия път ситуацията и прати топката в мрежата за 3:0. 3 минути по-късно положението се повтори, но този път Стоянов не успя да се разпише.

Радостта в “жълто-черния” лагер бе помрачена от неприятна контузия, която получи нападателят Васил Стоянов. При последната ситуация в срещата Стоянов падна лошо на ръката си и след края на двубоя бе откаран за преглед. Засега не е ясно колко тежка е контузията на младото “канарче”.

academy.botevplovdiv.bg

baner tribuna plovdiv pod statiite-2Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker