Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев с класика срещу Верея в U17

Ботев победи с 3:0 Верея в мач от 15-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. “Жълто-черните” продължават с великолепното си представяне и след като миналия уикенд удариха с 3:1 Левски на “Герена”, записаха четвърта поредна победа, а последното поражение на “канарчетата” датира от преди над месец и половина.

Момчетата на Иван Цветанов заслужено се поздравиха с 3-те точки срещу старозагорци, въпреки че не изиграха един от най-силните си мачове. Двубоят се игра на един от естествените терени на базата в “Коматево”, а в следствие на непрестанния дъжд топката бе бърза и хлъзгава и в голяма степен затрудни отиграванията от страна и на двата тима.

В 5-ата минута Милко Георгиев проби по дясното крило и центрира остро, но топката бе избита. В 10-ата минута се получи страхотно меле пред вратата на “сините”, при което няколко футболиста на Ботев бяха близо до попадението, а в опит да изчисти топката футболист в “синьо” я прати в тялото на Иван Кирев и тя се насочи към голлинията, но там защитник успя да избие. Така се стигна до 14-ата минута, когато ботевистите откриха, а голмайстор бе Иван Кирев, който продължава уникалната си серия да се разписва във всяко едно домакинство на пловдивчани. Нападателят се пребори за топката в центъра на терена, навлезе към наказателното поле на Верея и с прецизен удар вкара за 1:0. След бурното начало ботевистите намалиха оборотите и в следващите минути трудно стигаха до сериозни голови опасности пред противниковата врата. В 33-ата минута Милко Георгиев се озова с коженото кълбо в пенала на “сините” и стреля, а топката се отклони от страничната греда.

След почивката ситуацията на терена не се промени и ботевистите продължиха да владеят топката в по-дълги периоди от игровото време. От своя страна гостите разчитаха на контраатаки и изритани топки напред, които обаче бяха отразявани без особени затруднения от “жълто-черната” отбрана. В 47-ата минута Атанас Пашалиев беше близо до куриозен гол, след като центрира от ъглов удар на близката греда и цялата защита на гостите остави топката, мислейки, че тя ще излезе в аут, но коженото кълбо се заби в страничната греда. В 55-ата минута Исмет Рамадан бе изведен сам срещу стража на гостите и шутира, но топката мина над вратата. 7 минути по-късно ботевистите стигнаха до втори гол, който бе дело на Петър Чалъков. Капитанът на пловдивчани се озова с топка в крака след сериозно меле пред вратата на “сините” и с топовен шут от 18 метра се разписа за 2:0. Това попадение прекърши гостите и двата отбора доиграваха срещата. В заключителните минути Иван Михайлов също се разписа, оформяйки крайното 3:0.

По този начин Ботев запази третото си място във временното класиране. “Канарчетата” вече са само на 2т. от лидера ДИТ, но софиянци са с мач по-малко. В следващия кръг Ботев гостува на Берое, докато ДИТ приема ЦСКА, като “армейците” са на второ място в класирането.

academy.botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker