Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев спечели пловдивското дерби срещу Локомотив при U17, двубоят се игра под проливен дъжд

Ботев победи с 3:1 Локомотив в пловдивското дерби от 28-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на централния терен на базата на “жълто-черните” в Коматево. От 20-ата минута до края на срещата над Коматево се изсипа непрестанен проливен дъжд, който затрудни двата отбора и те не успяха да покажат пълния си потенциал.

Още в 4-ата минута “канарчетата” можеха да открият резултата, след като топката бе центрирана към Виктор Пенчев и той с глава я насочи под напречната греда, но стражът на “смърфовете” се намеси отлично и изби. В първите 20 минути ботевистите контролираха топката в по-дълги периоди от игровото време, но трудно стигаха до голови положения. В 24-ата минута Здравко Дерменов направи впечатляващ пробив по дясното крило и подаде към Виктор Пенчев, който с удар от 10 метра откри резултата.

След това попадение “черно-белите” се активизираха и започнаха да диктуват случващото се на терена. В 33-ата минута топката бе центрирана от ъглов удар в наказателното поле на Ботев, удари се в гърба на отскочилия Георги Купенов и се оплете в мрежата на “жълто-черните” – 1:1. В 36-ата минута центриране отдясно бе засечено от Кристиан Димитров с глава, но топката профуча покрай гредата. В самия край на първата част, след центриране от корнер, няколко футболиста на Ботев се разминаха с топката на метри от противниковата врата.

Второто полувреме стартира по отличен начин за “канарчетата” и още в 43-ата минута те отново поведоха. Топката бе центрирана от ъглов удар, премина през купа от играчи и се озова в Георги Купенов, който с плътен удар изведе “канарите” напред. Това попадение успокои домакините и до края на срещата Ботев имаше пълен контрол над играта. В 53-ата минута Йоан Пеев подаде към Александър Грънчарски, който отправи мощен шут към вратата на “смърфовете”, но топката мина над гредата. В 56-ата минута, след поредното центриране към наказателното поле на Локомотив, Георги Купенов засече топката с глава, а тя профуча на сантиметри над напречната греда.

В 65-ата минута Виктор Пенчев бе изведен от Александър Грънчарски зад защитата на “черно-белите” и останал сам със стража на гостите се опита да го прехвърли, но опитът му бе твърде нескопосан и неуспешен. 7 минути по-късно Пенчев шутира от дистанция, топката се ускори от мокрия терен и затрудни максимално “черно-белия” вратар, който със сетни усилия успя да улови. В 76-ата минута Атанас Куманов се озова на отлична позиция в наказателното поле и с шут от 5-6 метра разтресе левия страничен стълб на вратата на “смърфовете”. “Канарчетата” стигнаха до трето попадение в последната 80-ата минута, когато топката бе изсипана в наказателното поле на Локомотив, вратарят на гостите изпусна топката и тя се озова в Йордан Атанасов, който с хладнокръвен изстрел фиксира крайния резултат.

Източник: academy.botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker