Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев разби Лудогорец в дербито на U17, пред близо 1000 зрители

Ботев победи с 3:1 Лудогорец в дербито на 12-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на централния терен в Коматево и бе игзледан от над 1 000 зрители.

“Канарчетата” започнаха плахо срещата, като в първите 10 минути гостите контролираха случващото се на терена. В 8-ата минута “зелените” изпратиха топката в наказателното поле на пловдивчани, където Стамен Бояджиев не се намеси добре, но в крайна сметка, с общи усилия, “жълто-черните” предотвратиха опасността. След 10-ата минута възпитаниците на Иван Цветанов се поокопитиха и с течение на времето взеха инициативата в свои ръце. В 11-ата минута Виктор Пенчев шутира, но топката излезе в аут. В 14-ата минута резултатът бе открит, след като Борис Тютюков се откъсна зад защитата и останал очи в очи със стража на Лудогорец пусна топката покрай него и вдигна публиката на крака.

Последваха минути, в които и двата отбора редуваха атаки, преди да се стигне до 31-ата минута, когато отново Борис Тютюков попадна в прегръдките на съотборниците си. Топката бе изсипана в наказателното поле на Лудогорец, Борис Тютюков я овладя и пробва нещо средно между подаване и центриране, но топката се удари в тялото на играч в “зелено” и се оплете в мрежата за 2:0.

След почивката ботевистите не се отпуснаха и продължиха да натискат своя съперник. В 44-ата минута Борис Тютюков проби и шутира, вратарят изби топката, но тя попадна на крака на Йосиф Табаков, който с плътен удар по земя направи 3:0 и хвърли публиката и треньора си в екстаз. Въпреки комфортната си преднина, “жълто-черните” не се прибраха, а тръгнаха да търсят нови попадения. В 45-ата минута Йоан Пеев проби отлично по левия фланг и центрира към Виктор Пенчев, който от близка дистанция пропусна. 3 минути по-късно ботевистите направиха нов феноменален пропуск, след като топката бе центрирана от ъглов удар в наказателното поле на Лудогорец, където Александър Грънчарски от няколко метра необезпокояван стреля в тялото на вратаря.

В 52-ата минута гостите изпълниха корнер, след който се получи кратко меле пред вратата на Ботев, но “канарите” се справиха с опасността. В 54-ата минута Борис Тютюков бе спънат в наказателното поле на Лудогорец, а главният съдия не отсъди очевадната дузпа и по този начин си навлече гнева на зрителите по трибуните. В ответната атака гостите стигнаха до отлично положение, при което играч в “зелено” стреля, Стамен Бояджиев спаси, но топката попадна отново в играч на Лудогорец, който от 3-4 метра прати топката в аут. В 61-ата минута Димитър Хубинов изпълни добре пряк свободен удар от около 22 метра, но топката мина на сантиметри над напречната греда.

В 70-ата минута Виктор Пенчев получи топката на 20 метра от вратата на разградчани, навлезе в наказателното поле и бе изблъскан в гръб от играч в “зелено”, но главният съдия отново не отсъди дузпа, с което вдигна до краен предел нервите на зрителите и треньорския щаб на “канарчетата”. Последваха скучни минути, в които двата отбора направиха редица смени. Съдията на срещата даде необяснимо дълго продължение и в 4-ата минута от него гостите стигнаха до почетното си попадения. Веднага след подновяването на играта съдията свири края на мача.

След края на срещата футболистите на Ботев поздравиха феновете за оказаната подкрепа, а от своя страна бултрасите ги изпратиха с мощни викове “Канари, юнаци!”. Това е първа загуба за Лудогорец от началото на сезона, като “зелените” до момента имаха 10 победи и само едно равенство.

“Изключително съм доволен от представянето на момчетата. Единственото, което може би не ми хареса, бе контролът над топката. Започнахме сковано мача, което е нормално, все пак трибуната беше почти пълна , а момчетата играят за пръв път пред толкова много хора. Разбира се обаче, публиката ни помогна изключително много и футболистите подходиха изключително сериозно и отговорно към срещата. Двубоят бе много важен за мен и се радвам, че го спечелихме. Следващата седмица играем дерби с градския съперник Локомотив и единственото, което очаквам от този мач, е да победим.”, заяви след двубоя треньорът на “канарите” Иван Цветанов.

Съставът на Ботев: Стамен Бояджиев, Здравко Дерменов (75` Михаил Митев), Атанас Ташолов, Атанас Куманов, Димитър Хубинов, Радослав Апостолов, Александър Грънчарски, Йоан Пеев, Борис Тютюков (73` Милко Георгиев), Виктор Пенчев (78` Ангел Семерджиев), Йосиф Табаков (67` Жак Пехливанов)

Снимка и източник: academy.botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker