бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивДюшЛокомотив ПловдивФутбол

Ботев победи Локомотив като гост с 3:1 при набор 2000

Ботев победи с 3:1 Локомотив в градското дерби от първенството при набор 2000. “Жълто-черните” играха далеч по-добре от своя съперник и напълно заслужено се поздравиха с победата насред изкуствения терен в парк “Лаута”.

По този начин ботевистите направиха дубъл над градския си съперник в Битката за Пловдив, след като през есента го победиха с 2:0 в “Коматево”. Наставникът Стефан Стоянов заложи на три “канарчета” родени през 2001 година в стартовия състав.

Още от първите минути “жълто-черните” показаха, че са отборът който по-силно желае победата. Срещата стартира по великолепен начин за ботевистите и още в 5-ата минута те ликуваха. Желязко Калинов центрира към наказателното поле на “смърфовете”, а там Васил Стоянов с глава разпечата мрежата на “черно-белите”. 2 минути по-късно Благовест Данчев се пребори за топката и пусна отличен пас към Желязко Калинов, но крилото на “канарчетата” пропусна от чиста позиция.

С течение на времето домакините се поокопитиха, но въпреки това “жълто-черните” продължиха да владеят топката в по-дълги периоди от игровото време. Така се стигна до 26-ата минута, когато момчетата на Стефан Стоянов стигнаха до втори гол, който бе абсолютно копие на първото попадение. Този път Кристиан Добрев центрира към Благовест Данчев, който с глава прати топката за втори път в мрежата на “смърфовете”.

3 минути по-късно авансът на “жълто-черните” вече бе класически. Желязко Калинов отправи великолепен диагонален пас към Кристиан Добрев, крилото овладя, навлезе в наказателното поле и с удар в далечния ъгъл направи за трети път безпомощен стража на домакините. Секунди по-късно “черно-белите” намалиха резултата, след като се разписаха след меле в пенала на Ботев.

През второто полувреме пловдивчани продължиха да контролират случващото се на терена. На почивката в игра за “жълто-черните” се появи Денислав Минчев, който през всичките 35 минути на втората част не спря да тормози “черно-бялата” отбрана. В 45-ата минута именно Минчев нахлу по дясното крило, преодоля защитник на “смърфовете” и извади топката към точката на дузпата, но там нямаше негов съотборник, който да засече.

В 51-ата минута Кристиан Добрев проби отляво и шутира, но слабо и без да затрудни вратаря. В ответната атака играч в “черно-бяло” бе изведен сам срещу Рангел Рангелов и се опита да го прехвърли, но топката мина далеч от вратата. Секунди преди последния съдийски сигнал “жълто-черните” получиха свободен удар на около 22 метра от вратата. Зад топката застана Габриел Земярски, който обаче прати кълбото на сантиметри от десния страничен стълб.

academy.botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker