Ботев ПловдивФутбол

Ботев Пловдив няма да продава през зимата

Ръководството на пловдивчани е изправено пред сериозна дилема след успеха на младите и талантливи футболисти, налагани от Велислав Вуцов от началото на сезона. На Коматево се двоумяха дали да продадат някои от конвертируемите си играчи при конкретни оферти за тях през януари, или да изчакат до лятото, пише “7 дни спорт”. През последните месеци сериозно израстване демонстрираха Милен Гамаков, Цветелин Чунчуков, Радослав Терзиев, Божидар Васев и контузеният Александър Колев. Някои от тях вече представляват интерес и за клубове от чужбина. Към групата конвертируеми играчи на „жълто-черните“ спадат и по-опитните Йордан Христов, Мариян Огнянов, Томаш Иршак и вратарят Адам Стаховяк. В Ботев сега не цари познатият финансов рай. Затова свежи приходи ще са добре дошли като допълнителни средства към бюджета. На Коматево обаче искат отборът да се представи по възможно най-добрия начин в първенството и за Купата, като на първо време целта е класирането в „Топ 6“. От друга страна, сериозни трансфери се осъществяват много по-трудно през зимата, отколкото след края на първенството.

„В интервал от време проведох два разговора с изпълнителния директор на Ботев, Тервел Златев. Интересувах се дали да започна усилена работа за осъществяване на трансфер на някой от най-конвертируемите играчи в отбора. Той обяви пред мен, че клубът няма да продава свои футболисти през зимния трансферен прозорец. Знаете, че един трансфер не се финализира толкова лесно, нужна е целенасочена усилена работа в продължение на няколко месеца. В България наистина трябва да се осъзнае, че трябва да създаваме футболисти“, обяви един от водещите ни футболни агенти.

 Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker