бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Ботев (Пд) U17 с огромна крачка към титлата след победата над Левкси

Ботев взе много важна и сладка победа с 2:0 над Левски в дербито от 19-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Срещата се игра при тежки метеорологични условия на естествен терен №1 на базата в “Коматево”.

Момчетата на Стефан Стоянов направиха силен мач, в който стояха много по-добре на терена от своя съперник и заслужено взеха трите точки. С днешната победа “канарчетата” вече имат аванс от седем точки пред “сините” в класирането и се утвърдиха на върха в таблицата.

През първата част двата тима бяха затруднени от силния дъжд, който се изля над Пловдив. Освен това, главният съдия Даниел Краевски и неговият помощник Васил Петров се отчетоха с множество скандални отсъждания във вреда на “канарчетата”, което изнерви пловдивчани.

Не бяха изминали и 120 секунди от началния съдийски сигнал, когато Емил Колев се пребори за топката със защитник на “сините” и остана очи в очи с вратаря, но бе затворен от стража и стреля в тялото му. В 7-ата минута играч на столичани стреля от средна дистанция, кълбото рикошира в бранител на Ботев и попадна в нападател на Левски, който от чиста позиция шутира, а Милко Баданов се намеси отлично и изби.

Така се стигна до 13-ата минута, в която главният съдия Даниел Краевски ощети грубо домакините. Топката бе центрирана отдясно към наказателното поле на Левски и Иво Казаков засече много красиво с глава, топката влетя във вратата, а съдията отсъди много спорно нарушение в атака на играча в “жълто-черно”.

Малко след това реферът вдигна на крака целия щаб на “канарчетата” с нов измислен фаул на играч на Ботев, който за капак бе гарниран и с жълт картон. В 15-ата минута топката бе центрирана от корнер към наказателното поле на “сините”, получи се сериозно разбъркване, но до точен удар не се стигна.

Гостите от София отговориха също с няколко опасни изсипани топки към наказателното поле на Ботев, които обаче не доведоха до изстрел към вратата на Милко Баданов. В 31-ата минута Димитър Пройчев стреля технично от границата на наказателното поле, а топката мина на метър от гредата.

След почивката слънце изгря над базата в “Коматево”, а това посъбуди двата тима, които демонстрираха приятен за наблюдаване футбол. В 42-ата минута играч на Левски отправи плътен удар от 20 метра, който профуча покрай гредата.

В 46-ата минута “жълто-черните” изпълниха директно корнер и топката се насочи право към вратата на “сините”, но вратарят се намеси добре и изби. В 52-ата минута Станислав Шопов центрира отляво, топката тупна коварно пред стража на Левски, който в опита си да избие прати кълбото в тялото на Мартин П. Петков и кълбото влетя във вратата за 1:0.

В 56-ата минута Даниел Краевски отсъди нов спорен фаул в полза на “сините”, като след неговото изпълнение “жълто-черните” организираха бърза контраатака и Станислав Шопов пусна към Емил Колев, а бързоногият играч шутира от близка дистанция, но вратарят на гостите се намеси добре и изби.

Секунди по-късно Благовест Данчев центрира от свободен удар, а Димитър Пройчев като по чудо не реализира на метър от вратата. След по-малко от минута стражът на “сините” направи нова фрапантна грешка, след като се намеси много лошо след удар на Емил Колев, топката попадна в Станислав Шопов, който без никакви проблеми покачи на 2:0.

“Сините” имаха златна възможност да се върнат в мача веднага след центъра, когато направиха атака по десния фланг, завършила с центриране към Мартин П. Петков, но ударът на халфа от чиста позиция мина на метър над гредата. В следващите минути “канарчетата” успокоиха играта и спокойно доиграха срещата, като не допуснаха сериозни опасности пред вратата си.

Стартовият състав на Ботев: Милко Баданов, Атанас Янков, Димитър Балинов, Тодор Петков, Габриел Земярски (к), Благовест Данчев, Димитър Пройчев, Димитър Тонев, Станислав Шопов, Емил Колев, Иво Казаков

Източник: botevplovdiv.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker