бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Ботев (Пд) U17 с нова крачка към шампионската титла в U17

Ботев постигна великолепна победа със 7:1 над Берое в среща от 23-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на естествен терен №1 на “Футболен комплекс Ботев 1912”.

С постигнатата победа “канарчетата” се възползваха от грешната стъпка на Левски и отвориха аванс от 12 точки пред “сините”. В същото време, “жълто-черните” прекъснаха отличната серия на “заралии” от шест поредни шампионатни победи в U17.

Още в 3-ата минута Димитър Тонев стреля от границата на наказателното поле, но над вратата. Секунди по-късно Слави Шопов опита нещо средно между удар и центриране, а стражът на гостите изби.

В 7-ата минута силният натиск на пловдивчани продължи с отлична комбинация, след която Атанас Янков проби по десния фланг и извади към Емил Колев, който стреля покрай вратата. В следващата минута Иво Казаков бе съборен в наказателното поле, но главният съдия подмина ситуацията.

В 9-ата минута Емил Колев проби отдясно и центрира остро, в кълбото от футболисти някой засече топката и тя се отклони от страничната греда на вратата на Берое. В 16-ата минута топката бе върната към вратаря на гостите, той се засуети и в опита си да изчисти я прати в гърба на Емил Колев, а нападателят овладя и на празна врата вкара за 1:0.

Не бяха изминали и 120 секунди, когато “канарчетата” ликуваха за втори път. Топката бе центрирана отдясно към наказателното поле на Берое, а Иво Казаков с удар от 10 метра покачи на 2:0.

В 23-ата минута Стоян Николов от състава на гостите отправи мощен удар от средна дистанция, минал на метър от гредата. 2 минути преди края на първата част Димитър Тонев бе изведен очи в очи с вратаря на гостите и пусна към Иво Казаков, който на празна врата вкара за 3:0.

Второто полувреме стартира с феноменален гол за “канарчетата”, дошъл след точно осем секунди игра. Момчетата на Стефан Стоянов изпълниха заучено център и след няколко подавания Иво Казаков бе изведен сам срещу вратаря и пусна топката между краката му, като с това попадение талантливият нападател оформи своя хеттрик – 4:0.

След по-малко от минута главният съдия направи подарък на гостите от Стара Загора и им даде доста спорна дузпа, превърната в гол – 4:1. Това обаче по никакъв начин не смути “канарчетата” и те продължиха да са пълни господари на терена.

В 48-ата минута Слави Шопов и Димитър Тонев изпълниха поредното заучено положение, като двамата комбинираха от свободен удар и Тонев центрира, а Тодор Петков на задна греда с глава покачи на 5:1. В 56-ата минута играч в “зелено” отправи много опасен удар от 20 метра, минал на сантиметри от гредата.

В 61-ата минута Атанас Янков засече с глава центриране отляво, а топката за втори път се спря в страничната греда. В 72-ата минута Георги Трифонов получи топката на чиста позиция в наказателното поле, но ударът му бе отразен от вратаря.

В заключителните минути един от най-добрите на терена за Ботев в този мач – Станислав Шопов, застана под прожекторите и вкара два бързи гола. В 77-ата минута халфът се разходи между четирима защитници и останал сам срещу вратаря вкара за 6:1, а две минути по-късно с удар от 20 метра прати кълбото в мрежата за крайното 7:1.

По този начин след изиграването на 23-ия кръг Ботев събра актив от 62 точки. На второ място е ЦСКА-София с 52 точки, а тройката допълва Левски с 50 точки. До края на сезона “жълто-черните” ще играят последователно с отборите на Славия, Дунав, Локо Пд, ЦСКА-София, Етър, Сокол и Пирин.

Съставът на Ботев в мача с Берое: Милко Баданов, Атанас Янков, Тодор Петков, Димитър Балинов, Габриел Земярски (к), Димитър Пройчев, Димитър Тонев, Благовест Данчев, Станислав Шопов, Емил Колев, Иво Казаков (Венцислав Богданов, Даниел Иванов, Георги Трифонов)

Източник: botevplovdiv.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker