Ботев ПловдивФутбол

Ботев (Пд) си заработи сериозна сума след успехите в Европа

С преодоляването и на Втория квалификационен кръг в турнира Лига Европа Ботев си заработи от УЕФА сума, която се равнява на една трета от заложения годишен бюджет в клуба.

До момента „канарчетата“ са си осигурили 675 000 евро. Естествено „жълто-черните“ имат и големи разходи по гостуванията си и домакинските си мачове в Европа, но те няма да надвишат половината от тази сума. Освен това в нея не са калкулирани приходите от продажба на билети и фенартикули покрай двубоите в Европа, както и от телевизионните права за тях.

До момента и четирите двубоя на Ботев бяха излъчени.

Вземи 100% бонус до 100 лв. за нови клиенти в bet365. Гледай над 100 000 мачове. Залагай на живо удобно от твоя мобилен телефон и печели с още много страхотни бонуси в bet365. Започни с бонус от 100 лв. от сега оттук >>>

При елиминиране и на Маритимо в касата на пловдивчани ще влязат допълнителни 245 000 евро. Отстраняването на португалците ще означава, че Ботев ще играе в плейофите за попадане в груповата фаза на втория по сила евротурнир.

Там залогът е огромен и всеки, който пробие до групите, ще си гарантира минимум по още 2,4 милиона евро. След това се генерира приход за всяка спечелена точка.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker