СъбитияФутбол

Ботев (Пд) се връща на победния път в поредния епизод от Битката за Тракия

Днес в 17:30 часа отборът на Ботев (Пд) гостува на Берое в поредният епизод в Битката за Тракия.

В миналия кръг “канарчетата” завършиха наравно 0:0 с ЦСКА и соряха серията си от три последователни победи във всичко турнири.

Днес те ще се опитат пак да се върнат на победния път.

В последните години обаче старозагорци имат сериозно предимство и са на път да обърнат общия баланс между двата тима. “Зелено-белите” записаха 9 победи, 5 равенства и само 1 загуба в последните 15 мача. Така че заралии се нуждаят от още само един успех, за да изравнят общата статистика, която в момента е 33 победи за Берое, 24 равенства и 34 победи за Ботев.

Вижте какво мислят букмейкърите за срещата ТУК >>>

И двата тима се представят колебливо от началото на сезона и се намират един до друг в средата на таблицата. Домакините обаче са в лоша серия от три срещи без успех, като в последните две от тях записаха загуби.

Ботев (Пд) в същото време записа две победи и едно равенство в последните си три срещи.

По-вероятно е новите попълнения в състава на Берое в лицето на Емил Гъргоров и Жуниор Мапуку да останат на пейката днес. Третият нов Борислав Цонев обаче има голям шанс да започне в средата на терена зад нападателя Манга.

Стенио е наказан, а Балтанов, Бризола и Де Соуза са контузени за Ботев (Пд). В тяхно отсъствие единайсеторката ще бъде съставена от Георгиев на вратата и Крум Стоянов, Терзиев, Златков и Панов в защита. Меледже и Юсеин ще са двойката опорни халфове, а Жоао Паоло и Неделев ще действат по двете крила. Иван Стоянов ще води атаката и така ще запише своя мач номер 150 в елита, а подкрепа от по-задни позиции ще му оказва Омар Косоко.

Вероятни състави:

Берое: Макенджиев, Зехиров, Миланов, Хубчев, Пенев, Охене, като, Кирилов, Цонев, Василев, Манга

Ботев (Пд): Г. Георгиев, К. Стоянов, Терзиев, Златков, Панов, Меледже, Юсеин, Паоло, Косоко, Неделев, И. Стоянов

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker