Ботев ПловдивФутбол

Ботев Пд продава Виейра и Педро

В Ботев Пд може да осъществят и два изходящи трансфера през зимния прозорец. Пловдивският клуб инвестира солидна сума за привличането на петима футболисти от румънския шампионат – Серджан Лукин, Александру Куртеян, Феребори Доре, Александру Бенга и Юнес Хамза.

Сега Канарчетата може да си върнат част от тези пари при евентуална продажба на двама от настоящите си играчи – бразилеца Вандер Виейра и холандеца Луис Педро. 25-годишният кариока, известен сред бултрасите като Черешката, е желан от отбор от Китай, докато 23-годишното Лале от анголски произход е обект на интерес от страна на тимове от Кипър, пише„7 дни спорт”.

От ръководството на Ботев Пд признаха за интерес към дуото от клубове от въпросните държави, заявявайки, че към момента все още не са получили конкретни оферти за някой от тях. На Колежа винаги са твърдели, че са склонни да се разделят със свой футболист, ако постъпи официално предложение, което да устройва както клуба, така и самия играч. При бъдеща продажба на Вандер Виейра ръководството на Ботев Пд ще може да реши и проблема с наличието на четирима чужденци от държави извън ЕС – бразилският офанзивен халф и сънародника му Артур Енрике, конгоанеца Феребори Доре и тунизиеца Юнес Хамза. Според запознати спортно-техническият щаб на пловдивчани е готов да продаде Черешката. На този етап името на отбора от най-многолюдната страна в света се пази в тайна. От Колежа не искат да се намесят недоброжелатели, които да попречат на трансфера. Ако се стигне до договорка, то Черешката може да бъде спазарен в близките дни.

Преди около година от Ботев Пд искаха около 600 000 евро от кандидатите за подписа на Виейра. Не е ясно сега какви пари се желаят за бразилеца, но най-вероятно става дума за сума от същия порядък или дори малко по-ниска. Вандер е желан и от Левски, но Канарчетата не искат да го трансферират на Герена. Отделно сините не могат да се конкурират с оферта от страна на китайците. Колкото до Луис Педро, кандидатите за подписа му го следят на Острова на Афродита, където жълто-черните се подготвят в момента. Парите, които от Ботев Пд ще искат за холандското крило, се очаква да са от порядъка между 100 000 и 200 000 евро.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker