бетано най-добър сайт за слот игри
АкадемикБотев ПловдивФутбол

Ботев (Пд) намери кондиционен треньор за академията! Специалистът е сред най-добрите в България

Стойко Цонов ще започне от понеделник работа като кондиционен треньор в академията на Ботев Пловдив. Цонов е един от най- добрите треньори по лека атлетика в България. Той има 9 шампионски титли на България в различните възрастови групи.

Печелил е и два пъти балканската титла. Участвал е на две световни и едно европейско първенство, както и на Олимпиадата в Атланта (1996 г.). През 1999 г. след тежка контузия прекратява състезателната си кариера и се захваща с треньорската професия.

Най-големия си успех постига през 2006 г., когато неговата възпитаничка Тезджан Наимова става двукратна световна шампионка на 100 и 200 м на шампионата в Пекин за юноши и девойки. Синът му Георги е бронзов медалист на троен скок от Младежките олимпийски игри през 2010 г. в Сингапур и трети на Европейското първенство за юноши миналата година в Естония.

Част от задълженията на Цонов в лекоатлетически клуб Ботев ще поеме Ива Пранджева. Бившата наша атлетка временно е замразила дейността на клуба си “Пранджева”, за да се занимава с подготвителните групи в клуба на Цонов – Ботев. Припомняме, че новото чудо в колодата на Цонов – Александра Начева е откритие точно на Ива Пранджева.

Подобни

2 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker