Ботев ПловдивФутбол

Ботев окончателно ще довършва Левски

Ботев посреща Левски в среща от 35-ия кръг в елита. При победа пловдивчани окончателно ще изхвърлят Левски от участие в Лига Европа през следващия сезон.

“Сините” имат минимални шансове все още за участие в евротурнирите, като при победа днес те ще изостават на 7 точки от “канарчетата”, които са 4-ти и са на финал за Купата на страната и класирането им в Европа е сигурно.

Ботев ще бъде в пълен състав срещу “сините”, като Станимир Стоилов не смята да дава почивка на ни никой. Любопитно е, че Стоилов ще иска от играчите, които имат жълти картони да си изкарат днес официално предупреждение и да пропуснат двубоя с Черно море. Стоилов заяви, че се надява играчите с картони да ги изчистят до финала за Купата на България.

Елин Топузаков е изключително изнервен от изявите на своите играчи и се очакват не малко промени в състава му за разлика от загубата с ЦСКА в понеделник.

В Ботев няма контузени и наказани, само Артур все още чака български паспорт и е аут за двубоя.

В Левски след наказание се завръща Владимир Гаджев, а Аймен Белаид е наказан за две срещи за 9-ия си жълт картон. Трайно контузени са Стефан Велев, Антон Огнянов и Пламен Илиев. Кристовао Рамос също е с травма, а Станислав Ангелов е наказан. Рафаел Бастос и Кевин Бру бяха замразени и почти сигурно лятото ще напуснат клуба.

Любопитни факти преди двубоя:

– Ботев няма загуба срещу Левски у дома откакто се завърна в елита. “Канарчетата” имат три победи във всички турнири 2:0 и 2:1 за първенство и 2:0 за Купата.

– Левски е в серия от три поредни загуби.

– Ботев има шанс да завърши пред Левски за първи път от сезон 1990/1991. Тогава Ботев е пети, а Левски шести с 3 точки по-малко.

– Само през тази годината двата отбора играха вече цели 3 пъти два пъти за купата и един път за първенство.

– Общо през този сезон това е 6-ия двубой между двата тима. Като Ботев е категоричен вкъщи 2 победи от 2 мача, а Левски е категоричен у дома 3 победи от 3 мача.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker