Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев на 1/2 финал за Купата на БФС при набор 2001, след разгром над Черноморец

Ботев е на полуфинал за Купата на БФС при набор 2001! В 1/4-финален мач “жълто-черните” разгромиха с 9:0 бургаския Черноморец. Двубоят се игра на един от естествените терени на базата в “Коматево” и бе изгледан от около 150 зрители.

“Канарчетата” бяха абсолютни господари и напълно заслужено се поздравиха с убедителния успех. Момчетата на Стефан Стоянов създадоха огромен брой положения пред противниковата врата, докато гостите от Бургас имаха само една чиста ситуация в края на двубоя.

Още във 2-ата минута Кристиан Добрев проби отдясно и намери Мартин Петков, който си спря топката и с точен удар откри резултата. 60 секунди по-късно Добрев бе изведен сам срещу вратаря на гостите и пусна топката покрай него за 2:0. След попадението си футболистът на Ботев не се зарадва, тъй като се разписа във вратата на бившия си отбор. След нови 60 секунди Добрев бе близо до втория си гол, но ударът му с глава мина над вратата. В 9-ата минута Габриел Земярски центрира от свободен удар, а Иван Василев бе най-съобразителен в наказателното поле и от близка дистанция направи аванса на пловдивчани класически.

В 12-ата минута головото шоу на ботевистите продължи, след като Димитър Тонев получи пас зад гърба на защитата на “сините”, излъга вратаря и на празна врата се разписа за 4:0. В 15-ата минута Кристиан Добрев също остана сам със стража на Черноморец и с красив прехвърлящ удар вкара за 5:0. В 24-ата минута Петър Караангелов намери с добър пас Иван Василев в наказателното поле, нападателят овладя на гърди и с премерен удар реализира пореден гол във вратата на “сините” – 6:0. В рамките на следващите 120 секунди “канарчетата” изтърваха две чисти голови положения чрез Кристиан Добрев и Мартин Петков. В 29-ата минута гостите направиха контраатака, която завърши с много неточен удар от границата на наказателното поле. В заключителните секунди на първата част Крис Добрев намери Димитър Тонев, който от близка дистанция вкара за 7:0.

След почивката играта не се промени и ботевистите продължиха да бъдат много по-активният отбор на терена, но създадоха далеч по-малко голови положения. В 38-ата минута Иван Василев намери Кристиан Добрев в наказателното поле, но ударът на 11-ката на пловдивчани бе отбит от вратаря. В 42-ата минута капитанът Габриел Земярски стреля от границата на наказателното поле, топката се отби от страничната греда и попадна в Иван Василев, който на празна врата вкара поредното си попадение за 8:0.

Последният гол, който падна в 47-ата минута, бе черешката на тортата в представянето на ботевистите. Топката бе центрирана към наказателното поле на Черноморец, където Иван Василев с атрактивна задна ножица прати неспасяемо топката в горния десен ъгъл на вратата, вдигайки публиката на крака. В 52-ата минута Земярски центрира от ъглов удар и Атанас Янков засече с глава, но силният му удар мина над вратата. В 56-ата минута Габриел Земярски за втори път прати топката в страничната греда, а при добавката Димитър Пасков стреля неточно. Малко преди последния съдийски сигнал гостите стигнаха до най-чистото си голово положение, но Марио Усков отрази удар на останал очи в очи с него играч на “сините”.

По този начин “канарчетата” се класираха за полуфиналите, които ще се играят през месец март на 2015 година. В другите четвъртфинални двойки, които ще се играят идните сряда и четвъртък, се срещат тимовете на Спартак (Пловдив) – ЦСКА, Оскар (София) – Локо (Пловдив) и софийските Левски – ДИТ.

academy.botevplovdiv.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker