бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев на 1/4 финал на републиканското, след феноменален обрат

Ботев се класира за 1/4 финалите на Републиканското първенство при набор 99! В изключително драматичен реванш “жълто-черните” победиха с 2:1 софийския ДИТ, след като изоставаха с 0:1 на почивката и след победата в Пловдив с 2:1 се класират напред с общ резултат 4:2!

Двубоят стартира по възможно най-лошия начин за ботевистите и в 7-ата минута ДИТ откри резултата. Домакините организираха добра многоходова атака, при която топката попадна в Йордан Тодоров, който с плътен шут я прати под напречната греда. 3 минути по-късно след нова опасна атака и удар към вратата на пловдивчани, топката прелетя на сантиметри над напречната греда.

Натискът на “сините” продължи и в 13-ата минута Йордан Тодоров бе близо до втория си гол, след като шутира мощно, но за радост на “жълто-черните” топката мина над вратата. След 15-ата минута пловдивчани се поокопитиха и поизравниха играта. В 23-ата минута две поредни атаки на ботевистите завършиха с удари по посока вратата на ДИТ, но първият бе уловен от стража на “сините”, а вторият прати топката над гредата. В 29-ата минута “канарчетата” сбъркаха в центъра на терена при опит за организиране на атака и домакините отнеха топката, Мариян Наплатанов навлезе към наказателното поле и шутира, а топката премина на сантиметри от десния страничен стълб.

След почивката играта бе изравнена, но по-чистите голови положения бяха пред вратата на Ботев. В 44-ата минута Йордан Тодоров се озова очи в очи със Симеон Симеонов, но ударът му бе твърде силен и прати топката покрай гредата. 5 минути по-късно “сините” организираха атака по левия фланг и футболист на домакините навлезе в наказателното поле, но Симеон Симеонов скъси разстоянието с него и улови топката.

В 57-ата минута ботевистите изравниха резултата. След отлично проведена атака на “жълто-черните”, роденият през 2000 година Георги Павлов вкара топката в мрежата на ДИТ с удар от близка дистанция. 2 минути по-късно опасен удар към вратата на “канарчетата” бе отразен от стража на ботевистите Симеон Симеонов. В 66-ата минута топката бе центрирана прострелно успоредно на голлинията на вратата на ДИТ, но никой в “жълто-черно” не успя да я засече. 1 минута преди края на редовното време ботевистите изпуснаха отлично положение, след като Футболист в “жълто-черно” се озова очи в очи със стража на ДИТ, но пропусна. В ответната атака домакините организираха опасно нападение и топката излезе в ъглов удар. След центрирането Симеон Симеонов се извиси над всички и улови. В даденото от съдията продължение Сонер Полат центрира топката към наказателното поле на “сините” и Пламен Упинов от воле разстреля стража на домакините.

Жребият за четвъртфиналите е утре (сряда) от 11:30ч. Отборите, които се класираха за тази фаза, са Ботев, Локомотив (Пловдив), ЦСКА, Дунав (Русе), Литекс, Славия, Берое и Спартак (Плевен). Първите срещи между най-добрите 8 тима са на 14 юни, а реваншите са 3 дни по-късно.

academy.botevplovdiv.bg

baner tribuna plovdiv pod statiite-2

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker