бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Ботев, Локо, Левски, ЦСКА застанаха рамо до рамо в името на България

Преди по-малко от час излезе открито писмо на Сдружението на българските футболни привърженици.

Вижте какво гласи то:

Неуважаеми български политици, спрете да спекулирате с името на българските футболни феновете!
Уважаеми български медии, не тиражирайте лъжите на политиците!

Сдружението на Българките футболни привърженици изразява своя остър протест срещу неспиращото вече месеци наред спекулиране от страна на политици с името на футболните привърженици в България. Всекидневно медиите заливат обществото с откровени лъжи и груби манипулации по адрес на феновете, които имат за цел все по-голямото разделение в българското общество и тоталното объркване на обикновените хора за истинската картина случващото се в България.

Бихме желали да обърнем внимание на факта, че според българското законодателство ние сме футболни фенове само на стадиона по време на мач, в спортната зона около него, както и на пътуване от дома ни до стадиона и обратно. Във всяко друго време ние сме пълноправни български граждани, които имат неотменими права гарантирани от Конституцията на България, като правото на свобода на словото, на мисълта и на съвестта, правото на сдружаване, правото на активно участие в обществено-политическия живот в страната. Отправяме своеобразно предупреждение към българските политици и медии да правят ясна разлика между тези неща и да бъдат много внимателни, когато ни лепят измислени етикети, клишета, обвинения, когато ни демонизират, уронват достойнството и доброто ни име в обществото.

На българските граждани, и особено на младите хора и студентите, които вчера участваха в протестите пред парламента и изпитаха на свой гръб полицейското насилие, искаме да кажем, че ние, футболните фенове, през годините сме се нагледали и напатили на грозни сцени на полицейско насилие и репресии по стадионите и по домовете ни, някои от тях в пъти по-брутални от вчерашните. За съжаление политиците и медиите внушават в обществото толкова негативно отношение към нас, че често гражданите дават съвет на полицията да се „справи” с нас, да ни „размаже”, да ни „сложи на мястото ни”…Добре, до кога така ще се делим, уважаеми български граждани, докога феновете винаги ще са лошите и виновни за всичко, а правото винаги ще е на страната на полицията? Виждате ли колко е грозно да сe бият цивилни хора…
По отношение на това, дали феновете участват или не участват в различни протести, всеки от нас е свободен български гражданин, и индивидуално или в група, по съвест и убеждение може да се включи там, където смята за необходимо. Достатъчно е да се прочетат плакатите на футболните фенове, за да разберат политиците и цялото общество кои неща са важни за нас, за кои ще се борим с всички сили. Цитираме само някои от тях: „Не пипайте историята, за да не ви пипнем вас!”, „България не е приют!”, „Карлово въстана!”, „Пазете децата от разврата!”. Като голяма и много социално активна общност, футболните фенове вече имат общонационални действия, както е помощта за дълго страдалите хора от с. Катуница, протест срещу неправомерното задържане вече година и четири месеца и абсурдните обвинения срещу феновете на Пирин Благоевград, протести срещу хомосексуалната пропаганда сред децата и младите хора. Обстановката в България се влошава непрекъснато, положението на обикновените хора е много тежко, правят се опити часовникът на историята да бъде върнат 135 години назад. Със сигурност хората от фен-средите ще се включат активно в борбата да си върнем България, ще се включат там, където сърцето ги тегли, за тези каузи, в които те вярват, а не за цели, които някой се опитва да им внушава.
За нас голямата кауза е България! Тази любов към Родината ни обединява, независимо че подкрепяме различни отбори. И за тази кауза ние ще направим всичко, така както само ние знаем и умеем! Чуйте ни докато е време, уважавайте ни като хора и като българи, оценявайте всичко смислено и добро, което правим!

Да живее България!

Декларацията на сдружението е подкрепена от:

1.Елена Ваташка, Председател на сдружението
2.Владимир Владимиров, Председател на „Национален клуб на привържениците на Левски”
3.Димитър Ангелов, Председател на Сдружение на привърженици на ЦСКА Армейци 1948”
4.Божидар Божилов, Фен-клубове на Ботев Пловдив
5.Петър Георгиев, Фен-клубове на Локомотив Пловдив
6.Александър Мечев, Национален фен-клуб Берое Стара Загора
7.Константин Капчин, Пирин СС Благоевград
8.Петър Илиев, Фен-клуб Миньор Перник
9.Георги Даскалов, Ботев Враца Завинаги
13.11.2013г.
С о ф и я

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>>

Подобни

2 Коментара

    1. Заради такива обективни малоумници като теб, тая държава загива със всеки изминал ден, в който това правителство ни управлява

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker