Ботев ПловдивФутбол

ВИДЕО И СНИМКИ: Ботев и Лудогорец със зрелищно равенство в Коматево

Ботев посрещна Лудогорец в най-интересната среща при подновяването на шампиона в “А” група. Двубоят завърши при резултат 2:2 като бе игран на клубната база на “жълто-черните” в Коматево.

Двубоя започна с минута мълчание в памет на Георги Славков. В петата минута Ботев бе много близо до попадение след като Доре центрира перфектно от дясно а останалият непокрит Хамза изпусна страхотно положение.

В 11-ата минута Лудогорец направи добра атака, първоначално Марселиньо стреля неточно а след това Безяк се опита да отбележи при добавката, но топката попадна в тяло на футболист на “жълто-черните”. Две минути след това Доре отправи изстрел от извън наказателното поле, но кълбото премина далече от вратата на Стоянов.

В следващата атака обаче Ботев стигна до гола. Лукин навлезе добре и със страхотен пас намери Хамза, който този път не сгреши и откри за 1:0.

В следващите минути Лудогорец вдигна темпото и само в рамките на една минута стигна до греда и гол в срещата. Първо Минев се възползва от подаване на Луму и нацели страничния стълб на Стаховяк. Последва нов удар по посока на вратата на Ботев с което се стигна и до корнер. Именно тогава падна и голът за Лудогорец. Ешпиньо центрира добре от корнер, Моци засече с глава а Стаховяк си вкара автогол и така резултатът бе изравнен.

kurteanВ 32-ата минута Куртен пусна кълбото между двата футболисти и остави Доре сам срещу Владо Стоянов, но в последния момент Минев изчисти топката в корнер.

В 40-ата минута Лудогорец бе на крачка от второ попадение. Йордан Минев попаде към Мисиджан, който стреля а топката бе избита от от Стаховяк в последния момент а гостите претендираха, че топката е преминала голлинията.

В 45-ата минута Абел Анисе влезе грубо в краката на Марселиньо и получи жълт картон от главния рефер на двубоя Николай Йорданов.

Така двата отбора се разделиха на полувремето при резултат 1:1.

В 52-ата минута Доре направи страхотен пас към Хамза, който пусна топката между краката на Владо Стоянов и така топката попадна във вратата на разградчани за втори път.

В минутите след гола футболистите на Станимир Стоилов приеха играта в своята половина и Лудогорец отново изравни в 63-ата минута. Дяков подаде към Мисиджан, който с красив удар от дъгата на наказателното после остави Стаховяк безпомощен.

Ешпиньо и Марселиньо опитаха да отбележат в следващите минути с изстрели от извън наказателното поле, но така и не успяха да застрашат сериозно вратата на Стаховяк.

В 78-ата минута Огнянов центрира центрира от дясно а Хамза направи страхотна задна ножица, но топката мина далеч от вратата на Стоянов. Две минути след това Сърмов стреля а  топката мина близо до страничния стълб на вратата на гостите.

До края на срещата не се стигна до нищо по сериозно и така двата отбора приключиха двубоя при резултат 2:2.

Стартови състави на двата отбора:

Ботев: Стаховяк, Христов – к, Лукин, Спрокел, Минев, Иршак, Огнянов, Куртеан, Анисе (Сърмов 71′), Доре, Хамза

Лудогорец: Стоянов, Минев, Кисайра, Моци, Мантула, Дяков – к, Ешпиньо , Марселиньо (Кишада 76′), Луму (Абало 60′), Мисиджан, Безяк

 

 

 

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

2 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker