Ботев ПловдивФиналътФутбол

Ботев и Лудогорец се включват в благотворителна акция

Финалистите в турнира за Купата на България Ботев Пловдив и Лудогорец се включват в кампанията “Да запазим светлина за Ани”. Тя се провежда с цел набирането на финансови средства за лечението на Ани Георгиева Михайлова на 6 години.

Детето страда от множество заболявания, но най-тежкото е Атрофия на зрителните нерви и на ретината на двете очи (Атрофия на Лебер). По тази причина Ани има едва 10 % остатъчно зрение.

Двата клуба призовават феновете, които ще наблюдават финала за Купата в Бургас в четвъртък, да не остават безучастни и да помогнат на Ани. Кутии за събиране на средства ще бъдат поставени по всички входове на стадион “Лазур”, както и във ВИП ложата. Нека никой не ги подминава. Нека всички бъдем съпричастни към съдбата на това дете и да му помогнем да е възстанови.

Заболяването на Ани е изключително рядко и в  България никой не може да помогне. Прогнозите са ослепяване на детето. Родителите и не губят надежда и изпращат запитвания до различни големи клиники – в Европа, в Израел, в Турция, в Русия. Получават дългоочаквания и търсен отговор от Клиника „Микрохирургия глаза имени Фьодорова”, Русия. В Клиниката има изградена 25-годишна практика в борбата със зрителната атрофия.

На Ани се провеждат два 14-дневни курса годишно, включващи медикаментозна и инжекционна терапия, лазерни и магнитни стимулации на очите и електростимулации на цялото тяло, които се извършват от лекар невролог.

Цената на единия курс е около 3 900 евро, но пълната сума за лечение на детето надхвърля 100 000 евро. За съжаление сумата на пълното лечение е непосилна за семейството на Ани и те се нуждаят от Нашата помощ.

Целият списък от заболяванията на Ани: Вроден хипотиреоидизъм, Сколиоза, Спина Бифида, Тежък хиперфлексибилитет, плоскъстъпие, скъсен десен крайник, Синдром на Марфан, Миопия, Страбизъм, Силен хоризонтален нистагъм и Атрофия на зрителните нерви и на ретината на двете очи.

Източник: официален сайт на ПФК Ботев Пловдив

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker