Ботев ПловдивФутбол

Ботев и Лудогорец излизат един срещу друг 12 дни преди финала

Ботев посреща Лудогорец в двубой от 37-ия кръг в елита. Двата тима ще се срещнат след 12 дни на 15-ти май за финал за Купата на България и двубоят днес ще е доста любопитен.

През седмицата Ботев удари Черно море като гост с 1:0 с гол на Александру Куртеан, а Лудогорец на 99% си осигури титлата, след победа в края срещу ЦСКА у дома.

В състава на Ботев се завръщат Хамза и Доре, които пропуснаха победата във Варна. Наказани са Спрокел и Минев, а без картотека е Артур. В Лудогорец наказан е Моци.

Почти сигурно Мъри Стоилов и Стойчо Стоев ще излязат с най-доброто, с което разполагат.

Любопитни факти преди двубоя:

– Ботев ще търси първата си победа срещу Лудогорец.

– Ботев и Лудогорец завършиха 3 пъти наравно от началото на сезона. 0:0 в първата среща в Разград от редовния сезон, 2:2 в Пловдив във вторият двубой от редовния сезон и 1:1 в Разград в първата среща от плейофите. Освен днешната срещата двата тима ще се срещнат и за пети път след 12 дни във финала за Купата на България.

– Ботев нямаше вкаран гол срещу Лудогорец в първите си 4 двубоя срещу “орлите”, а през тази година само в две срещи “канарчетата” вкараха 3 попадения и бяха близо до победата.

– Ако Лудогорец победи ще стане шампион за трети пореден път.

– Общият баланс между двата тима във всички турнири е 3 победи за Лудогорец 3 равенства при голова разлика 9:3 за шампионите.

– Общият баланс в “А” група е 2 победи за Лудогорец и 3 равенства при голова разлика 6:3 за “орлите”.

– За пореден път братята близнаци Миневи ще излязат един срещу друг. В последната среща между Ботев и Лудогорец в Разград при 1:1 Йордан беше наказан.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker