Анализи и коментариБотев ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Ботев и Локомотив едни от малкото отбори, които няма да бъдат засегнати от новите промени в БФС

Ботев и Локомотив ще бъдат едни от малкото отбори в “А” група, които няма да бъдат засегнати от новите промени, които се задават в елита от новия сезон.

Както е известно от новия сезон ще има нови правила като всеки отбор ще бъде задължен да използва поне 1 играч до 21 години в стартовия си състав, а броят на чужденците ще бъдат намалени.

Все още не е ясно обаче какво означава да бъдат намалени чужденците в отбори, защото от БФС нямат право да намалят бройката на чужденците от ЕС или такива с паспорти от Европейския съюз. Това означава, че най-вероятно намаляването на бройката на чужденците ще е символична и ще обхване само играчи, които нямат паспорти от ЕС, в момента един отбор от “А” група има право на 3-ма играчи извън Европейския съюз и най-вероятно един отбор ще има право на един или двама чужденци извън ЕС.

Ботев и Локомотив обаче няма да бъдат засегнати от промените и двата отбора отговарят на критериите.

В стартовия състав на Ботев всеки кръг има поне 3-ма играчи до 21 години, в Локомотив също почти всеки мач има поне по 1 играч до 21 години. Чужденците и в двата отбора не са голяма бройка в Ботев 4 като само Горан Галешич няма паспорт от ЕС, а в Локомотив също са 4, а без паспорт от ЕС е новото попълнение Ошобе.

Най-сериозно от новите промени ще бъдат засегнати Лудогорец и ЦСКА, които имат най-голям брои чужденци и рядко пускат в титулярните си състави играчи до 21 години.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker