Ботев ПловдивФутбол

Ботев с драматична победа в края над Сион, младок носи победата на “канарчетата”

Ботев победи драматично с 2:1 швейцарския Сион в първата си контрола през новата година. Срещата се игра в Ларнака, където “канарчетата” са на подготвителен лагер. Срещата беше доста интересна, като Ботев пропусна доста положения, но все пак успя да стигне до победата в края на срещата. Овидиу Хереа откри в 33-та минута, а Вандер Виейра изравни в 87-та минута от дузпа, победата донесе младият Цветелин Чунчуков в добавеното време.

Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на Георги Славков, а футболистите на Ботев играха с черни ленти в чест на легендата на клуба.

И петте нови попълнения на Ботев направиха неофициалния си дебют, след като се появиха в игра. Като най-силно впечатление направи Александру Куртеан.

Ботев започна по-активно срещата и в 17-та минута можеше да открие резултата. Александро Куртеан намери чудесно Иван Цветков, който подаде към Луис Педро, холандецът стреля от гнарицата на вратарското поле, но изстелът му срещна напречната греда. Малко по-късно Огнянов стреля слабо в ръцете на вратаря на Сион.

В 25-та минута Куртеан успя да спаси топката, която излизаше в аут, почти от аутлинията той я върна в наказателното поле, където от точката за изпълнение на дузпа Луис Педро не успя да уцели вратата.

Последва опасен изстрел на Куртеан в 31-та минута, но топката излезе в аут. В 33-та минута при първата си по-сериозна опасност пред Росен Андонов Сион успя да открие резултата. След многоходова атака Хереа прати топката в долния ляв ъгъл на Андонов за 0:1.

На полувремето Ботев извърши 6 смени на в игра влезнаха Филип Димитров, Йордан Христов, Артур Енрике, Георги Сърмов, Ромарио Кортзорг и Вандер Виейра.

И второто полувреме започна по-добре за Ботев, но до гол не се стигна. В 58-та минута Анисе центрира Цветков не успя да играе топката, която достигна до Вандер, но ударът му премина над вратата. Дебют за Ботев освен Лукин и Куртеан направи и Димитър Везалов, който влезе на мястото на Лукин.

В 60-та минута Сион получи правото да изпълни дузпа, но Филип Димитров успя да отрази удара на Хереа и запази резултата 0:1. В следващата атака Вандер центрира от корнер, топката придоби интересна парабола, която можеше да изненада вратаря на швейцарците, но той със сетни усилия успя да избие в корнер. В 62-та минута Итаперуна отправи опасен изстрел, който беше отразен от Димитров. В 66-та минута и Феребор Доре направи неофициален дебют за Ботев, след като замени Иван Цветков.

В 70-та минута в игра се появи и петото ново попълнение на Ботев Александро Бенга, който замени Спрокел, Цветелин Чунчуков влезе на мястото на Огнянов, а Божидар Васев на Анисе.

В 81-та минута Вандер центрира към Ромарио, който не успя да отправи силен удар и не затрудни вратаря на швейцарците.

В 87-та минута Ботев най-накрая стигна до попадение. Георги Сърмов намери Вандер, който беше фаулиран в пеналта, след това именно бразилецът застана зад топката и изравни резултата.

Ботев успя да стигне до победата в добавеното време Артур Енрике центрира, а младият нападател Цветелин Чунчуков засече с глава топката, която срещна напречната греда и тупна зад голлинията за крайното 2:1.

Следващата контрола на Ботев е в събота срещу руския УФА.

Ботев – Сион 2:1

Голмайстори: 0:1 Овидиу Хереа (Сион) 33 мин. 1:1 Вандер Виейра (Ботев) 87 мин 2:1 Цветелин Чунчуков 90+2 мин.

Изпусната дузпа: Овидиу Хереа (Сион) 60 мин.

Жълт картон: Цветелин Чунчуков (Ботев)

Ботев: Росен Андонов, Филип Филипов, Сивард Спрокел, Серджан Лукин, Веселин Минев, Томаш Иршак, Абел Анисе, Алесандру Куртеан, Луис Педро, Мариян Огнянов, Иван Цветков (Филип Димитров, Йордан Христов, Александро Бенга, Димитър Везалов, Артур Енрике, Божидар Васев, Георги Сърмов, Ромарио Кортзорг, Вандер Виейра, Феребор Доре, Цветелин Чунчуков)

Сион: Деана (Дебонар), Кололи, Бумилат, Н’дайе, Куаси, Яртей (Асифах), Феделе, Хереа, Периер, Итаперуна, Белфорд (Жанг)

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker