Ботев ПловдивТопФутбол

Ботев излиза срещу историята в Кипър

В сряда вечер Ботев не успя да вземе аванс срещу кипърския АПОЕЛ в първи мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. На „Васил Левски“ жълто-черните стигнаха само до 0:0. Което означава, че на реванша в Никозия ще трябва доста здраво да се потрудят, за да преминат в следващата фаза. Ответният мач е на 28 юли, четвъртък, от 20:00 часа.

В Никозия канарчетата освен срещу съперник ще се изправят и срещу историята си. А тя показва, че до момента никога не са продължавали напред на континенталната сцена, след като в първия мач са направили реми у дома. За да елиминира АПОЕЛ, Ботев ще трябва да го победи. Защото след отпадането на правилото за голове на чужд терен резултатно равенство няма да им свърши работа. При такова ще се играят продължения, а при ново реми, ще се изпълняват и дузпи.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

През 1962/63 канарчетата правят силен рейд във вече несъществуващия турнир Купа на носителите на национални купи. В 1/4-финалите те посрещат именития Атлетико Мадрид. А след равенството 1:1 у дома и поражение с 0:4 мечтите за попадане в Топ 4 са разбити.

tribunasofia

През сезон 2013/14 Ботев, който е воден от сегашния треньор на Левски Станимир Стоилов, се разправя последователно с казахстанския Астана (1:0 г. и 5:0 д.), а след това и със Зрински Мостар (1:1 г. и 2:0 д.). В третия квалификационен кръг приема Щутгарт и прави 1:1 срещу фаворита в Бургас. На реванша малко не достига на тима, за да поднесе бомбата – 0:0 и отпадане заради по-малко голове на чужд терен (б.а. – сега това правило не съществува).
При предишното си участие в Европа Ботев също направи реми като домакин в първи мач – срещу Маритимо. Последва загуба в Португалия с 0:2 и отпадане.
bet365
Сега канарчетата са амбицирани да пренапишат историята. Интересното е, че Ботев и АПОЕЛ се намират в лоша форма. Канарчетата допуснаха 2 загуби в първенството – 0:1 от Хебър и 2:3 от Ботев Вр. АПОЕЛ, който води подготовка у нас, пък направи нулеви ремита в контроли с Ботев Вр и ЦСКА 1948, стигна до 2:2 с АЕК Ларнака и успя да победи в спарингите само Македония Гьорче Петров, който е съперник на ЦСКА-София в Лигата на конференциите.
БОТЕВ ПД В ЕВРОТУРНИРИТЕ СЛЕД РАВЕНСТВО В ПЪРВИЯ МАЧ

Сезон Турнир Фаза Мачове Резултати

1962/63 КНК 1/4-финал Ботев Пд – Атлетико М 1:1 д., 0:4 г.

2013/14 Лига Европа III кв. кръг Ботев Пд – Щутгарт 1:1 д., 0:0 г.

2017/18 Лига Европа III кв. кръг Ботев Пд – Маритимо 0:0 д., 0:2 г.

Баланс: 3 случая, 3 отпадания за Ботев Пд

„Тема спорт“

Бетано Лято – Всеки Ден Безплатни Завъртания и Залози за Спорт

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker