Ботев ПловдивФутбол

Ботев излиза за чест срещу Черно море

Ботев гостува на Черно море в двубой от 36-ия кръг в елита. Двубоят е без значение и за двата отбора, като Ботев вече си осигури и на практика място в Лига Европа и неможе да падне от 4-та позиция. Черно море пък може да мине Левски до края на сезона.

Всички погледи на фенове, футболисти и треньори са насочени към 15-ти май, когато Ботев играе финал за купата срещу Лудогорец. Поради тази причина днес Станимир Стоилов ще използва само 4-ма от играчите, които играят най-често от началото на годината.

Аут заради наказания са Спрокел, Минев и Доре. И тримата изчистиха картоните си за финала, като защитниците ще отсъстват по две срещи, а конгоанският нападател няма да играе само днес. Хамза пък е с лека травма и остана в Пловдив. В групата попаднаха юношите Владимир Айтов и Серкан Юсеин. Айтов може да направи дебют в “А” група, след като вече има официална среща за Ботев в турнира за купата през миналия сезон, а Серкан може да запише 3-та си среща в елита, през миналия сезон смятаният за новия Тошко Неделев играч влезе в две срещи като резерва и дори направи асистенция. И двамата ще се появят най-вероятно през втората част.

В Черно море контузени и наказани няма. Като Стенли Окоро е отстранен от отбора.

Любопитни факти:

– Ботев е в голова суша на “Тича” вече 13 години. За последно на 21 април 2001г. Ботев вкара на стадиона на Черно море във Варна. Тогава “моряците” измъкнаха победата с 3:2.

– Това е последната за този сезон 6-та среща между двата тима. За първенство във Варна Черно море победи с 1:0, Ботев победи също в Пловдив с 2:0. В плейофите варненци измъкнаха хикс в Коматево 1:1. За купата двубоят на “Тича” завърши 0:0, а в Пловдив Ботев победи с 1:0.

– Валери Домовчийски е в голова суша от 6 поредни двубоя за Черно море. Домо се разписа при дебюта си срещу Любимец, когато вкара два гола, но от тогава не е опъвал мрежата. В Ботев серията на Домо беше от 10 поредни срещи без гол, като за 18 срещи във всички турнири той вкара едва 3 гола.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker