Ботев ПловдивФутбол

Ботев излиза за задължителна победа срещу Черно море

Ботев посреща Черно море в 29-ия междинен кръг в елита. Срещата е трета от плейофите и за двата отбора и ще е доста любопитна.

Ботев е задължен да победи, след като се издъни в събота срещу Левски и “канарчетата” нямат право на грешка днес пред собствената си публика.

Ботев записа една победа (Локомотив Пловдив 2:1) и една загуба (0:2 срещу Левски) от началото на плейофите. Черно море пък започна по доста изненадващ начин финалните двубои, противно на очакванията и записа две нулеви равенства срещу Литекс в Ловеч и у дома срещу ЦСКА.

Георги Иванов заяви, че ще се завърне в Левски като директор през лятото и се говори, че иска за треньори Димитър Димитров – Херо или Станимир Стоилов. Бъдещето на Стоилов ще стане ясно най-вероятно в края на сезона, ако той не успее да реализира поставените цели пред отбора ще бъде освободен.

Двубоят е днес от 15:00ч. на клубната база на Ботев в Коматево.

Любопитни факти преди двубоя:

– Това е 5-та среща между двата отбора от началото на сезона. Общия баланс е 2 победи за Ботев 1 равенство и 1 загуба при голова разлика 3:1.

– Срещата ще е под номер 40 във всички турнири от началото на сезона за вратаря на Ботев Адам Стаховяк. Полякът е пропуснал само един официален мач на Ботев от началото на сезона.

– Това е 41-ра среща на Ботев от началото на сезона. До момента “канарчетата” са изиграли 29 срещи в “А” група, 6 в Лига Европа и 6 в турнира за Купата на България.

– Черно море е един от най-удобните отбори за Ботев в Пловдив. “Моряците” имат в Пловдив само 4 победи, като едната е служебна. Равенствата са 11.

Контузени и наказани:

Наказани в Ботев са Йордан Христов и Вандер, Артур чака българско гражданство. Под въпрос е Хамза Юнес, а Серджан Лукин се възстанови от контузията си и може да започне като титуляр.

В Черно море аут е само наказаният Даниел Георгиев.

Вероятни състави:

Ботев: Адам Стаховяк, Филип Филипов, Серджан Лукин, Сивард Спрокел, Веселин Минев, Томаш Иршак, Абел Анисе, Александру Куртеан, Мариян Огнянов, Феребори Доре, Иван Цветков

Черно море: Георги Китанов, Михаил Венков, Кирил Котев, Живко Атанасов, Сашо Александров, Еденилсон Бергонси, Тодор Паланков, Стенли Окоро, Бакари, Георги Божилов, Валери Домовчийски

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker