Ботев ПловдивФутбол

Ботев излиза за задължителна победа срещу Черно море (превю)

Ботев посреща днес Черно море в среща реванш от 1/8 финалите в турнира за Купата на България. Първата среща във Варна завърши 0:0 и всичко ще се решава на “Колежа”.

Това ще е трета среща между двата тима през настоящия сезон и общо 4-та от началото на годината. През миналия сезон Ботев победи Черно море с 3:1 у дома на 6 април, а на 25 септември в среща от настоящия сезон в първенството Ботев победи у дома с 2:0. Миналата седмица във Варна двата тима завършиха 0:0 в турнира за Купата на България, а освен днес “канарчетата” и “моряците” ще се срещнат и на 16 декември във Варна във вторат среща от първенството.

И в двата тима има кадрови проблеми, като в Черно море те са значително повече. Бобан Грънчаров и Веселин Минев се завръщат в титулярния състав на пловдивчани, след като миналата неделя срещу Любимец останаха резерви.

Двубоят е днес от 13:30ч. на стадион “Христо Ботев”.

Контузени и наказани:

Трайно контузени в Ботев са Тодор Неделев и Мариян Огнянов, които най-вероятно ще успеят да изиграят поне един мач до края на годината. Сивард Спрокел е болен и пропуска срещата, а Ромарио се оправи от грипа и ще е на линия за срещата.

Контузии в Черно море все още ликуват Георги Божилов и Стефан Станчев, а Емил Михайлов не успя да се възстанови за двубоя, наказани са Бакари и Даниел Георгиев, а с младежкия национаен отбор е Бекир Расим. Георги Китанов пък беше върнат по спешност от младежите, въпреки че игра в петък срещу Дания и по всяка вероятност ще играе и срещу Словения във вторник.

Вероятни състави:

Ботев: Адам Стаховяк, Йордан Христов, Бобан Грънчаров, Елведин Джинич, Веселин Минев, Томаш Иршак, Борис Галчев, Абел Анисе, Ромарио Кортзорг, Вандер Виейра, Иван Цветков

Черно море: Георги Китанов, Сашо Александров, Александър Александров, Кирил Котев, Михаил Венков, Тодор Паланков, Стенли Окоро, Георги Илиев, Даниел Младенов, Иван Коконов, Симеон Райков

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker