Ботев ПловдивТопФутбол

Ботев избра на кой стадион да домакинства ако се класира за Европа

Ботев (Пловдив) почти сигурно ще домакинства в София, ако се класира за участие в Лигата на конференциите, съобщава “Тема Спорт”. “Канарчетата” са подали документи за лицензиране за евротурнирите, а като стадион в тях са вписали “Васил Левски”.

В момента “жълто-черните” са трети и вървят все по-добре в шампионата. За последно те бяха близо до Европа през лятото на 2020-а, когато загубиха баража от Славия на стадиона в “Овча купел”.

Ботев (Пловдив) е можел да заяви пред УЕФА и базата си в Коматево за първите квалификационни кръгове, като е трябвало да покрие някои изисквания. От клуба обаче са преценили, че заради малкия капацитет – максимум 3000 души, е нямало смисъл да се предприема този ход.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

Другите опции са били стадион “Берое” в Стара Загора и… “Лаута”, като последният дори не е бил дискутиран. Така се е стигнало до варианта с “Васил Левски” в София.

При последното си участие в Лига Европа, през лятото на 2017 година, “канарчетата” домакинстваха на стадион “Лазур” в Бургас. Съоръжението край морето обаче вече не покрива голяма част от изискванията на евроцентралата и се нуждае от сериозен ремонт.

tribunasofia

Бултрасите са на мнение, че националният стадион им носи късмет. Там те спечелиха Купата на България през май 2017 година, когато на финала надиграха Лудогорец. През март 2014 година на “Васил Левски” Ботев би Локо с 2:1 в дербито на Пловдив, като срещата бе в София заради наказание на “жълто-черните” с лишаване от домакинство.

Остава само през пролетта Ботев (Пловдив) да подпечата визите си за Европа и да се завърне в турнирите след 5 години отсъствие.

“Васил Левски” като алтернативен вариант в последните години заявява и ЦСКА.

Колело на Изненадите: Безплатни Завъртания и Залози, Без Депозит, Всеки печели

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker