Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев загуби тежко в София при набор 2000

Ботев загуби с 0:4 от Левски в мач от 1/8-финалите за Купата на БФС при набор 2000. Двубоят се игра на изкуствения терен на базата на “сините” в София.

Срещата започна по възможно най-лошия начин за “канарчетата”, след като още във втората минута “сините” откриха резултата. Топката бе центрирана в наказателното поле на “жълто-черните”, получи се кратко меле и грешка в отбраната на Ботев, от която се възползва Тихомир Димитров, който вкара за 1:0. В 12-ата минута домакините стигнаха до ново отлично положение след поредна грешка в защитата на Ботев, но след удар на играч в “синьо” топката се удари в напречната греда. В 16-ата минута резултатът стана 2:0, като Радослав Михалков остана сам срещу Рангел Рангелов и с хладнокръвен удар удвои преднината на софианци.

Последваха силни минути за “канарчетата”, в които те можеха да намалят резултата. Първо Борис Емилов направи добър пробив по левия фланг и останал сам срещу вратаря стреля слабо, а защитник изби от голлинията. Малко по-късно възпитаниците на Александър Николов изпълниха заучено свободен удар, след който Борис Емилов шутира към вратата на “сините”, а топката се удари в напречната греда. Секунди преди края на първата част столичани решиха всичко в двубоя след трети гол, реализиран от Преслав Болуков, който се възползва от поредна грешка в “жълто-черната” отбрана.

След почивката левскарите имаха няколко добри положения да стигнат до нов гол, но те бяха спасени от вратаря на Ботев. В 47-ата минута, след изпълнение на ъглов удар, играч в “жълто-черно” прати топката в собствената си врата за 4:0. През втората част “канарите” така и не успяха да стигнат до сериозна голова опасност. От своя страна домакините създадоха няколко добри ситуации, които обаче бяха пропиляни с лека ръка.

По този начин Левски се класира за 1/4-финалите, докато Ботев отпадна от надпреварата. За следващия кръг се класират още отборите на Славия, Миньор (Перник), Черно море, “Ботев-2002” и Лудогорец. Утре ще се изиграят последните два осминафинала.

Снимка и източник: academy.botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker