бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Ботев атакува първия си финал от 19 години

Ботев гостува на Локомотив София в изключително важна среща от полуфиналите в турнира за Купата на България. Двубоят е днес от 16:00ч. на стадион “Локомотив” в столичния квартал “Надежда”.

Срещата е много важна за “канарчетата”, които ще си осигурят участие в Европа ако отстранят Локомотив днес. Тимът ще играе и първи финал за Купата след 19 години.

През уикенда Ботев спечели служебно дербито с Локомотив с 3:0, след като феновете на “смърфовете” прекратиха двубоя. Локомотив София победи с 2:1 Пирин Гоце Делчев и се доближи до спасението.

В Ботев аут е единствено Артур Енрике, който чака българския си паспорт. В Локомотив контузени са Джиби, Гаел, Румен Трифонов, а под въпрос до последно ще са Иво Иванов и Петър Димитров.

Ботев ще бъде подкрепен от много бултраси, като освен с организираната екскурзия много от феновете на “канарчетата” ще пътуват и с личните си автомобили.

Любопитни факти:

– Последният финал на Ботев в турнира за Купата на България по ирония на съдбата беше точно срещу Локомотив София през сезон 1994/1995. Тогава Локомотив спечели с 4:2 и спечели трофея.

– Ботев победи и при двете си домакинства Локомотив, но допусна загуба в “Надежда” с 2:3.

– Ботев е в серия от 3 поредни срещи, в които е отбелязвал голове на стадион “Локомотив”. През сезон 2009/2010 равенство 2:2, сезон 2012/2013 победа с 2:1 и през настоящия сезон загуба с 2:3.

– В Локомотив играе бившият капитан на Ботев Илиан Гаров, който вкара първия гол при победата с 2:0 на “канарчетата” в 1/4 финалите в турнира за Купата на България през сезон 2007/2008 на стадион “Локомотив”.

– Изпълнителният директор на Ботев Георги Марков игра в Ботев в загубения финал през сезон 1994/1995. От отсрещната страна както и тогава беше юношата на пловдивчани Христо Коилов, който сега е помощник на треньора Димитър Васев.

– В последните 6 мача на стадион “Локомотив” между Ботев и Локомотив във всички турнири има абсолютно равенство 2 победи за софиянци, 2 победи за “канарчетата” и 2 равенства при голова разлика 10:10.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker