Ботев ПловдивФутбол

Ботев атакува върха срещу Черно море

Ботев посреща Черно море в двубой от 3-ия кръг на елита. Двубоят ще е пред празни трибуни, тъй като още тече наказанието на “канарчетата” от финала за Купата на България за 3 срещи през празни трибуни.

През седмицата Ботев привлече ново попълнение защитника Пламен Николов от Литекс, Станислав Дрянов пък се завърна в Ботев, след Европейското първенство до 19 години. И двамата попаднаха в групата на тима и могат да направят дебюта си за Ботев днес. Лъчезар Балтанов и Александър Колев пък ще подпишат с Ботев следващата седмица и има шанс да са в групата за двубоя срещу Литекс другата неделя.

Срещата пропускат Феребори Доре, който се очаква до 3 дни да се върне, конгоанецът игра снощи при загубата на Конго срещу Руанда, което изхвърли конгоанците от по-нататъшно участие в Купата на африанските нации. Доре няма и работа виза, но трябва да се върне в Пловдив, защото от клуба нямат намерение да късат договора му и искат да го продадат. Александру Куртеан се раздели с Ботев, след като договорът му беше скъсан по взаимно съгласие през седмицата и той също пропуска срещата.

Милен Гамаков също пропуска срещата, новото попълнение на Ботев счупи нос и Вили Вуцов не смята да рискува с пускането му в игра.

След наказания в Ботев се завръщат Адам Стаховяк и Томаш Иршак, които пропуснаха първите два кръга.

В Черно море Бакари се завърна в групата на “моряците”, а Михаил Венков, който вчера стана баща има травма и ще е под въпрос. През седмицата Кирил Акалски скъса с Черно море.

Бултрасите ще имат възможност да наблюдават срещата на паркинга преди клубната база в Коматево на видеостена, както беше и за двубоя срещу Локомотив София.

Черно море няма победа над Ботев в Пловдив от 10 години, а при триумф днес “канарчетата” могат да се озоват и на първото място в класирането.

Botev livescoreБотев

1
Стаховяк
28
Филипов
4
Лукин
37
Колев
24
Марин
11
Христов
16
Иршак
7
Огнянов
10
Вандер
19
Цветков
9
Хамза

Cherno More livescoreЧерно море

33
Китанов
4
Венков
6
Котев
24
Сталев
5
Станчев
13
Райков
8
Стенио
10
Паланков
25
Александров
14
Божилов
9
Бакари

baner-tribuna-plovdiv-pod-statiiteХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker