Ботев ПловдивПърва ЛигаТопФутбол

Бивш играч на Ботев: Тръгнах си, защото не бях взимал заплата от 2-3 месеца! Няма да забравя загубата от Локо Пд на финала

Антонио Вутов е близо две години част от унгарския Мезьокьовешд. “Мач Телеграф” се свърза с бившия играч на Ботев Пловдив и Левски, за да сподели очакванията си от предстоящите контролни мачове на националния отбор с Катар и Хърватин, както и дали следи случващото се с бившите му тимове у нас.

– Какво те накара да отидеш в Унгария? Защо се спря на точно тази дестинация?

– Преди да дойда тук, бях част от Ботев Пд, но ситуацията там се усложни най-вече финансово. Около два-три месеца не бях получавал заплата и предприех стъпка, която беше по-добра за семейството ми. Просто беше такъв периодът при “канарчетата”. От Мезьокьовешд се бяха свързали с мен и ми предложиха добри условия и тригодишен договор. Щастлив съм тук.

– Предстоят приятелски срещи на България срещу Катар и Хърватия. Какво очакваш да видиш от родните национали?

– Предстоят престижни контроли за България. Имах възможността да гледам приятелски мач между Португалия и Катар и мога да кажа, че домакините на световното са много класен отбор. В редиците си имат много натурализирани играчи, които показват добър футбол. Ще бъдат интересни контроли, но тук резултатът не е толкова важен, колкото това да се обиграват играчите. Вижда се, че Ясен Петров изгради добър колектив и имаме качествени футболисти.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

– Липсва ли ти, че не попадна в групата за тези приятелски срещи?

– Разбира се, но при мен ситуацията е сложна. Както казах, имах контузии и дълго време се лекувах от коронавирус и с оглед на тези неща е напълно разбираемо, че не попаднах в групата на Ясен Петров. Аз реално не съм водил подготовка и нямах игровите минути, за да се намирам в добра кондиция. Това е самата истина и така мисля, че е правилно.

– Ясен Петров ли е точният човек за селекционер на България?

– Да. Винаги се спекулира и се пишат разни неща, но той показа, че е обединител и подобри колектива в състава. Точно това трябва на един отбор като нашия, в който няма звезди от топ 5 на първенствата и отбори в Европа. Мисля, че той е точният човек за този пост. Създава добра атмосфера и това се вижда и на терена.

– Следиш ли какво се случва с бившите ти два отбора у нас Левски и Ботев Пд?

– Следя ги, разбира се. Гледам и мачове на други отбори, но най-вече тези на “сините” и “канарчетата”. Съжалявам, че не успях да проследя победата на пловдивчани над ЦСКА, но през това време имах тренировка. Проследих внимателно дербито между “жълто-черните” и Локо Пд и мога да кажа, че се получи много интересен мач.

tribunasofia

– Как ти се струва представянето през пролетта на Левски и Ботев Пд?

– “Канарчетата” наистина имат много добри показатели през този сезон. Постигнаха впечатляващи резултати, а за “сините” едно от най-хубавите неща бе завръщането на най-добрия треньор в България Станимир Стоилов. Левски върви напред и се вижда с просто око подобрението. Левски е идея и ти живееш с нея! Но трябва да отчета, че футболните ми успехи бяха с фланелката на Ботев Пд.

– Ботев Пд победи ЦСКА и Локо Пд и по този начин даде сериозна заявка за топ 3. Ще успее ли според теб?

– Ако успеят да подобрят представянето при гостуванията, си мисля, че ще стигнат до топ 3. Вижте, например Черно море нямат проблеми при гостуванията си, докато при “канарчетата” не е точно така. На Коматево Ботев може да победи абсолютно всеки, но трябва да е по-постоянен при визитите, си.

– Ще успее ли Левски да се пребори за Купата на България?

– Това е много непредсказуем турнир. Когато се чувствахме най-силни, загубихме от Локомотив Пд, а когато не бяхме толкова добри, спечелихме срещу шампиона Лудогорец. Наистина е много непредсказуем турнир и ще е много интересно до неговия край.

– Сподели ни по един хубав спомен от престоя ти на “Георги Аспарухов” и на Коматево?

– Много са хубавите ми спомени на “Герена”. Все пак там бях от малък. Няма да забравя полуфиналите с ЦСКА, когато ги отстранихме. Според мен можеше и с повече голове да победим, но важното е, че продължихме напред. Няма да забравя и един мач на 3 март, когато играхме срещу Лудогорец. Загубих топката в средата на терена и след броени секунди Божидар Митрев си изкара червен картон заради мен, влизайки грубо на играч на разградчани. Интересното е, че с 10 човека играхме по-добре, отколкото с 11 и завършихме 0:0. С Ботев определено спечелването на Купата на България ми е скъп спомен. Но пък няма да забравя и загубата от Локо Пд в другия финал. След този мач много трудно се вдигнахме психически.

Колело на Изненадите: Безплатни Завъртания и Залози, Без Депозит, Всеки печели

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker