бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивТопФутбол

Бащата: Място в Топ 3 ще е голям успех за Локо, Акрапович не е предател

Христо Колев, по-известен на футболните фенове като Бащата, не е само легенда на Локомотив Пловдив. Той е сред родните футболисти, които винаги ще се помнят, тъй като на терена превръщаше футбола в спектакъл. С фамозната си техника, гениални отигравания и футболен интелект. По време на периода си в Гърция Колев спечели титлата и Купата на страната с Панатинайкос. Бащата също бе част и от един много силен наш национален тим, първият на България, който се класира за втората фаза на финали на световно първенство – в Мексико през 1986 година. Христо Колев даде интервю за Silentbet, в което говори за своето Локо, за грандовете в България и голямата ни футболна болка в момента – държавния тим.

– Г-н Колев, през 2020-а Локомотив взе за втори пореден път Купата на България, разгроми вечния враг Ботев с 6:0 и зимува в топ 3. Това ли е перфектната година за родния Ви клуб?

– Може и така да се каже, предвид постигнатото. На мен като локомотивец ми е драго да гледам този мой Локомотив, който едновременно играе добре, побеждава и вдига трофеи.

– Кое най-много Ви хареса в продукциите на Локото?

– В много мачове тактически правилният начин на игра, организацията, бързото мислене, комбинативността, взаимопомощта.

– Докъде може да стигне този Локомотив?

– Ако запази игровото си ниво и позициите си, и финишира на трето място, това ще е голям успех и ще съм много доволен.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

– Някои вече мислят, че Локо е узрял да се бори и за титла?

– Това са гръмки думи. Все още Лудогорец и ЦСКА са пред нас, превъзхождат ни във финансово отношение, разполагат с по-качествени изпълнители и дълбочина на състава.

– Много локомотивци определиха Бруно Акрапович за предател, след като си тръгна изненадващо от „Лаута“. Вие как приехте напускането му?

– Не мисля, че може да се говори за предателство. Като всеки треньор, сигурно и той има по-големи амбиции, иска да се развива и да постига по-големи триумфи. И след като е получил подходяща оферта, а и договорът му с Локомотив позволява да напусне, е приел ново предизвикателство. Това са напълно нормални неща във футбола. Локомотивците може само да са благодарни на Акрапович за това, което постигна с отбора.

– Правилно ли Крушарски повери отбора на Александър Тунчев, който бе помощник на Акрапович?

– Оказа се правилен ход, предвид играта и резултатите на тима под ръководството на Сашо Тунчев. Макар че са минали малко мачове, той си върши добре работата и дано така продължава и занапред. Хубаво е да се гласува доверие на млади треньори, защото те са носители на новото и различното. Още по-хубаво е, че и помощниците на Тунчев са били свързани като играчи с Локомотив и знаят какво означава да се раздаваш за каузата на любимия ни клуб.

– Г-н Колев, как ще коментирате тенденцията Лудогорец да продължи да залага на чужди треньори. Толкова ли няма български специалисти, достойни да водят шампиона?

– Това е политика на клуба от Разград. Неговите ръководители преследват много високи цели и след като са преценили, че у нас няма треньори, с които да ги постигнат, са се насочили към чужденец.

– На кой измежду Лудогорец и ЦСКА давате предимство в битката за титлата?

– Трудно е да се правят прогнози, въпреки че Лудогорец има добър точков аванс. Футболистите на двата отбора са равностойни, те са и най-добре у нас откъм финансиране. Вижте, мачовете в първенството показват, че всеки един отбор може да загуби точки. Същото се отнася и за Лудогорец, и за ЦСКА. Видяхте, колко точки изгубиха през есента, особено „червените“, и колко трудно спечелиха някои срещи. Затова за тях ще е от значение всеки мач, всяка загубена точка може да се окаже фатална за един от двата отбора в борбата за златото.

– Вие бяхте част от един много силен национален отбор, който участва на мондиал 86 в Мексико. Как приемате сега провалите на трикольорите?

– Това е дълга и интересна история. На никой не му е приятно, но причините със сигурност са комплексни. Сред тях са работата на треньорите у нас, които подготвят футболистите за голям футбол и представянето на самите футболисти – отношението им към футбола и нивото на игра, което поддържат.

– Съгласен ли сте, че нямаме силен национален тим, защото нямаме силно поколение футболисти?

– Не може така да се приемат нещата. Имаме, разбира се, футболисти с качества. И в юношеските, и в младежките гарнитури. Но когато стигнат в мъжките си клубни отбори и представителния тим на България, много от тях не оправдават големите очаквания и не са полезни.

– Защо е така? Преди казваха, че казармата е унищожила много таланти. Сега какво им пречи на играчите между 18 и 20 години да станат фактор и при мъжете?

– Някъде в тази възраст се къса нишката и не се доразвиват качествата на талантите ни, затова ви казах, че вината е обща – и на самите играчи, и на тези, които работят с тях. Не съм съгласен обаче, че чужденците спират развитието на родните таланти. Когато излезеш на терена, трябва да си забравил за всичко друго, и да показваш, че струваш като футболист.

– Какво трябва да направи следващият селекционер на България, за да разполагаме с по-добър държавен тим?

– Първо, футболистите, които са поканени, трябва да са отдадени на футбола, да се раздават винаги на максимума и да играят с желание. След това идва ролята на треньора, да подбере правилните изпълнители, да формира желания игрови облик и стил, и да се стреми да надгражда.

НОВО: Депозирай бързо и лесно в bet365 вече и с EasyPay, гледай Серия А, Бундеслига и Ла Лига безплатно

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

https://www.tribunaplovdiv.bg/1000-лв-начален-онлайн-казино-бонус-от-efbet-и-200/

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker