БотевФутбол

Балтанов и Крис Димитров поднесоха венец на паметника на Христо Ботев

ПФК „Ботев“ отдаде почит на своя патрон – великият българин Христо Ботев, навръх 171-годишнината от рождението на революционера със страстно перо.

По традиция най-старият футболен клуб в страната се включи в тържествените церемонии в родния град на Ботев Калофер и в Цар-Симеоновата градина в Пловдив.

Представители на „Ботев“ и деца от клубната академия поднесоха венец и цветя пред внушителния монумент с осанката на революционера в подбалканския град.

Малко по-късно в присъствието на ръководството и спортно-техническия щаб в центъра на Пловдив, венец поднесоха футболистите от представителния отбор Лъчезар Балтанов и Кристиан Димитров, а с цветя паментикът на Христо Ботев отрупаха отново деца от „жълто-черната“ школа.

На 6 януари 2019 г. се навършват 171 години от рождението на пламенния революционер. Пред делото на Ботев на тази дата се прекланя цяла България, а събитието годишнината се отбелязва с церемоннии в редица населени места в страната.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker