Други спортовеИзвън България

Ансамбълът ни с нов треньор!

Ина Ананиева се отказва от поста си на старши треньор на ансамбъла ни по художествена гимнастика. Специалистката се оттегля заради здравословни причини.

“Мотивите ми са абсолютно лични, здравословни. Стигнах до това решение вчера, а днес го съобщих на управителния съвет. Имам проблем, който държа в себе си от година и половина и всеки път си казвах “Да мине и това състезание”, “Да мине и другото състезание”.

Смятах, че като мине олимпиадата ще имам време да си почина. Отдадох се на почивка, не идвах толкова често в залата, но за съжаление нещата не отшумяват и лекарите са категорични, че трябва тотално да си сменя режима на работа и не мога да бъда подлагана на този стрес”, каза Ананиева.

Специалистката разкри каква е била реакцията на председателя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, когато е научила нейното решение.

“Тя се разплака, защото знае за проблемите ми. Ние сме пътували заедно по състезания, тя беше притеснена, винаги ми казваше да обърна внимание, но наистина не остана време, а и аз не съм много страхлива относно здравето си, но наистина трябва да спра”

Ананиева разкри и какви са плановете ѝ след отказването.

“До колкото се познавам, аз няма да се откъсна тотално от залата. Треньорите и ръководството винаги могат да разчитат на мен”, категорична беше Ананиева за BTV.

Тя пое отбора след олимпийските игри в Лондон през 2012 г. от тогавашния треньор Илиана Раева. Под нейно ръководство златните ни момичета спечелиха множество медали и отличия, сред които и ценното злато на световното първенство в Измир през 2014 г.

През изминалото лято грациите ни се окичиха и с два бронза – от европейското първенство по художествена гимнастика в Израел и от олимпиадата в Рио.

Нейното място ще заеме Весела Димитрова. Тя участва в подготовката на състезателките от новия ансамбъл, като част от нейния екип е и златното момиче Михаела Маевска. Преди месец двете бяха избрани единодушно от ръководството на федерацията.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker