АкадемикБаскетбол

Академик удари Чавдар в първото си домакинство

Академик Пловдив победи Чавдар Троян като домакин в мач от третия кръг на мъжката А група. Пловдивчани бяха домакини на срещата и се наложиха със 79-62, след като изиграха много силно второ полувреме. До момента пловдивчани са с 2 победи и загуба, а троянци – с 1-1 и мач по-малко. Следващата седмица пловдивският Академик гостува на Академик Благоевград, а Чавдар Троян ще има два мача за два дни – отложеното домакинство от втория кръг на Академик София в събота и гостуване на Шумен в неделя.

Отборите спечелиха по една част през първото полувреме и на почивката гостите от Троян имаха точка аванс 36-35. В края на третия период обаче домакините обърнаха резултата и след добра серия се откъснаха с 8 точки напред. След серия от 10-0 малко след началото на заключителния период изходът от мача беше решен, а Академик запази стабилна преднина до края.

Основната разлика между двата отбора беше в стрелбата – 49% общо от игра за Академик и 37% за Чавдар. За победителите 16 точки вкара Ерик Димитров, а с по 15 се включиха Васил Бачев и Васил Михайлов (10 борби). За Чавдар Ценко Наков регистрира 17 точки и 10 борби, а 11 отбеляза Кристиян Кръстев.

bgbasket.com

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker