АкадемикБаскетбол

Академик завърши редовния сезон със загуба у дома

Чавдар Троян завърши на второ място първата фаза от първенството в А група. В последния кръг тимът гостува на Академик Пловдив и спечели с резултат 82-79. Така преди решителната фаза троянци взеха аванс от две победи пред следващите ги в класирането два Академика. Тези три тима заедно с ИУ Варна ще продължат битката помежду си, като ще се срещнат по още два пъти. Те ще почиват следващата седмица и ще подновят първенството на 9 март (неделя).

Двата тима си размениха по една спечелена част през първото полувреме, а след края му домакините бяха напред с 3 точки. В третата четвърт резултатността не бе висока, а в последните четири минути и половина от нея гостите направиха серия от 7-0 и поведоха с 2 точки. Битката между двата тима продължи и в последната четвърт, а в нея след серия от 8-0 за гостите те дръпнаха с толкова точки при четири минути до края. След това Академик също отговори с 8 точки, като последва кош за Чавдар и тройка на Димитър Хорозов за аванс от 1 за пловдивчани. Чавдар обаче вкара следващите 4 точки и това се оказа решаващо.

Данаил Христов бе най-добър за победителите с 20 точки и 8 борби. Любомир Лилов се отчете с 18 точки, а Радослав Кочев вкара 11.

bgbasket.com

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker