Ботев ПловдивФутбол

Само в TribunaPlovdiv.bg: В Ботев (Пд) бавят заплатите заради … лиценза!

Финансовите проблеми в Ботев Пд започват да се усещат все по-усезаемо. Футболистите на канарчетата все още не са получили полагащите им се заплати за месец февруари, научи TribunaPlovdiv.bg.

Те трябваше да им бъдат преведени още на 10 март. Падежът за разплащане в клуба е всяко 10-то число на месеца. По наша информация от ръководството на Ботев Пд на този етап изтъкват като причина за забавянето на осигуряването на възнагражденията въпроса с уреждането на професионалния лиценз на клуба за следващия сезон.

На Коматево са оптимисти, че няма да имат проблеми, свързани с участието на отбора в елита и през новото първенство.

TribunaPlovdiv.bg разбра още, че вчера шефовете на канарчетата, начело с президента Ангел Палийски са успокоили възпитаниците на треньора Николай Киров.

От ръководството са обещали на играчите, че в максимално кратки срокове ще им изплатят дължимите пари, като не е изключено това да се случи във всеки момент. Сега на дневен е уреждането на професионалния лиценз на Ботев Пд за следващата кампания.

На Коматево полагат усилия да погасят и дълга, който натрупаха към транспортна фирма, като ще направят всичко възможно да не се стига до подобна ситуация и с друг превозвач, който евентуално ще извършва тази услуга.

Иначе настоящото забавяне на заплатите в Ботев Пд може да се счита за рекордно. През последната около година и половина с изключение на 1-2 месеца винаги се стигаше до известно просрочване на осигуряването на възнагражденията на отбора и служителите в клуба.

Най-дългото забавяне, до което се стигаше, бе рамките на около 15-на дни. Сега след официалното оттегляне и на петролния магнат Георги Самуилов, който притежаваше 60% от акциите на клуба, финансовата стабилност при канарчетата е по-застрашена.

Ръководството на жълто-черните не спира да търси нови спонсори или собственици. За ангажирането на нови притежатели на мажоритарния дял от клуба обаче най-вероятно на Коматево първо ще трябва да разрешат окончателно казуса около вътрешно-фирмените задължения в размер на около 12 млн. лв.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker