Локомотив ПловдивФутбол

Зума: Прекалено голям и излишен драматизъм

Легендата на българския футбол, в частност на националния отбор и пловдивския Локомотив – Христо Бонев се съгласи да отговори на няколко въпроса на ТОПСПОРТ.

Зума разсея всякакви спекулации за налична криза, проблеми и неприятности на „Лаута“, като с обичайния си размах опроверга редица некоректни информации, които според него единствено целят дестабилизирането на клуба отвън.

Мнението на Христо Бонев:

Г-н Бонев, коментарът Ви за старта на Воин Войнов в Локомотив? Загуба срещу Черно море, но пък определено личеше импулс в играта на тима?
– Да. Точно така. Това е думата – „импулс“. Загубените точки не са чак такъв проблем. Важно беше да се види, че се връща настроението у момчетата и във всички на скамейката и трибуните.

Защо Локомотив загуби този мач? Можеше и да не се развият по подобен начин събитията?
– Вярно. Трябваше да победим, ако питате мен.

А откъде дойде грешката?
– За съжаление от централните защитници. Конкретен съм, защото така ги видях аз нещата. Не можеш да си толкова добре сложен, висок човек и да ти вкарват подобни голове – с глава и разминавайки те с лекота. Трябва да си тежиш на мястото.

Тоест, били са допуснати сравнително „леки“ голове?
– Да. А трябваше да избегнем това. Този драматизъм в края беше излишен. Трябваше малко повече концентрация и съсредоточеност в тези последни моменти от срещата.

Като цяло оценката Ви за „рестарта“ на Войнов в тима?
– Положителна. И ще става все по-положителна, смятам аз.

И драмите около Мартин Камбуров се оказаха по-скоро излишни?
– И излишни, и по-скоро изкуствено създадени. Тук и вие – медиите носите известна вина. Можеше да не се раздухва толкова случаят.

 А ако трябва да бъдете максимално откровен – проблемът бе по-скоро между Мартин и Христо Колев, между Мартин и г-н Крушарски или…?

– Никакъв не беше проблемът. Колев е легенда на Локомотив и винаги ще бъде такъв. Уникална фигура за клуба ни. Не може да има проблем с него, заради него или чрез него. Това са глупости. За г-н Крушарски пък да не говорим. Изключено.

Тогава как потушихте страстите?
– Намесих се лично, обадих се на Марто, разбрахме се, а след това направихме и срещата с Крушарски. Не виждам никаква драма.

Чест Ви прави, че сте се нагърбил лично с подобна отговорност, при положение, че е било възможно и да не го правите.

– Така е. Но аз съм тук заради това. Не е необходимо нещо да ми е изрично написано по длъжностна характеристика, за да знам, че трябва да го свърша, нали така?

Да, но въпреки това сте го сторил.
– Защото обичам Локомотив. Разберете – това е моят клуб. Единственият. И аз ще остана тук до края на живота си.

Подобни

2 Коментара

  1. за коя незаменима публика говориш, същата, която налита на бой, хвърля бутилки по футболистите си, заради която се налагат солени глоби и наказания на клуба, когато пада отбора крещят ,,боклуци,,, а като бият пляскат въодушевено …. иии в това интервьо има повече лъжи от тези на депутатите, ръкопляскай щом обичаш да те лъжат

  2. Ето това е Легенда!Браво на Бонев!За нищо на света,не би се разделил с Локо.За разлика от някои други,с ранг на Примадона…Марто,твой ред е да покажеш колко ти е на сърце,този клуб,тази незаменима публика,която винаги е с отбора и неговия Капитан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker