Ботев ПловдивДюшСпартакФутбол

Без голове на пловдивското дерби между Спартак и Ботев

Спартак и Ботев завършиха 0:0 в пловдивското дерби от 23-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на стадион “Тодор Диев” под тепетата и бе изгледан от около 100 зрители.

Двата тима бяха максимално затруднени от изключително тежкия терен, който предразположи да има малко футбол и много битка. Съвсем логично, с оглед меко казано лошото състояние на тревната настилка, головите положения бяха рядкост и заслужено “гладиатори” и “канарчета” си разделиха по точка.

Още в първите секунди Милен Златков центрира отдясно и Димитър Митков засече с глава, но стражът на “синьо-белите” се намеси отлично и спаси. В 8-ата минута Димитър Митков отново се размина с гола, след като стреля от над 25 метра, а кълбото прелетя над напречната греда. В 17-ата минута Здравко Кехайов се разходи през защитата на “жълто-черните” и центрира остро, но Ерик Кадиев внимаваше и изби. С тази ситуация се изчерпаха головите положения за първата част, а зрителите наблюдаваха много брак в действията на футболистите и от двата отбора.

През второто полувреме картината не се промени особено, а разликата бе в това, че двата тима изпуснаха по едно чисто голово положение. Първият отличен шанс се откри пред Спартак. В 52-ата минута “гладиаторите” пуснаха дълга топка зад отбраната на Ботев и играч в “синьо-бяло” се озова сам срещу Симеон Симеонов, стражът излезе и изби топката, но тя попадна в друг нападател, който стреля, а последвалият удар бе слаб и по никакъв начин не затрудни вратаря. В 68-ата минута “канарчетата” изпълниха ъглов удар, топката бе избита и попадна отново в Томас Тотков, който центрира повторно, Мартин Татаров овладя и елегантно се освободи от защитник и остана на великолепна позиция, но ударът му от пет метра мина на сантиметри от гредата.

По този “канарчетата” записаха шесто нулево равенство от началото на сезона, а само преди 2 кръга завършиха при същия резултат с другия пловдивски тим Локомотив. Момчетата на Иван Цветанов успяха да опазят в 14-ти мач мрежата си суха, което ги прави категорични лидери по тази класация в цялата Елитна юношеска група. Въпреки това, “жълто-черните” изпитват сериозни затруднения при реализирането на головите ситуации и заемат седмото място във временното класиране.

Източник: academy.botevplovdiv.bg

100 лв. бонус от Efbet. Гледай стотици мачове на живо, играй на високи коефициенти и казино, най-бързите методи за разплащане чрез Easypay и всичко това от удобната мобилна версия на EfbetРегистрирай се сега от ТУК >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker