Ботев ПловдивФутбол

Това е Николай Праматаров

Днес официално бордът на директорите на Ботев обяви, че Пепо Пенчев ще има двама помощници. Единият няма нужда от представяне това е любимецът на бултрасите Костадин Видолов – Магьосника, който се завръща в клуба, след като напусна през лятото.

Вторият помощник на Пепо Пенчев ще е треньор от школата на Ботев Николай Праматаров. Докато за Видолов се знаеше, че ще се завърне в Ботев още преди 2 седмици, за Праматаров не се предполагаше, че ще е в щаба на Пенчев.

Николай Праматаров е роден на 8 март 1974г. в Пловдив и е юноша на Спартак Пловдив и играе като нападател. Между 1992 и 1995 година играе за “гладиаторите” и записва 61 мача и вкарва 17 гола. След това преминава в Славия, където става шампион и носител на купата с “белите”.

През сезон 1996/1997 подписва с Ботев и играе два пълни сезона при “канарчетата”, за които изиграва 47 двубоя и вкарва 10 попадения. След това преминава в гръцкия Аполонас Криас Вризис, след това преминава и през други гръцки отбори Посейдонас, Килкисиакос и Анагениси Кардица, където през 2006 прекратява футболната си кариера. Играл е един двубоя в турнира за Купата на УЕФА и една среща за националния отбор.

След края на кариерата си Праматаров остава в Гърция и в периода 1998 – 2010 е част от щаба на втородивизионни гръцки отбори Мирея, Македонус, Панатоликос, Анагирис и Посейдонас.

От лятото на 2014 става треньор в школата на Ботев и поема набор 2000г.

Местата си запазват досегашните кондиционен треньор и треньорът на вратарите Светослав Гърков и Тихомир Тодоров. Двамата бяха и в щаба на Вили Вуцов.

Ето и целия щаб на Пепо Пенчев:

Петър Пенчев – старши треньор

Костадин Видолов – помощник треньор

Николай Праматаров – помощник треньор

Светослав Гърков – кондиционен треньор

Тихомир Тодоров – треньор на вратарите

Снимка: academy.botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker