бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Без нито един точен удар: “Канарчетата” отново не съумяха да преминат през портите на триумфа, и Славия се оказа твърде голям хап за тях

Отборът на Ботев (Пд) продължава с колебливото представяне от началото на сезона и вече близо два месеца няма победа в елитния ешалон на българския футбол. Този път момчетата на Николай Костов се препънаха на изключително негостоприемния стадион “Славия” в столичния квратал Овча Куперл, където борещяит се за място в европейските клубни турнири Славия ги победи с минималното 1:0.

Точен за тима на гостите бе Борисла Балджийски, който в 75-та минута с третия точен удар на своя отбор в срещата запази шансовете на тима в битката за трето място, даващо право на участие в евротурнирите.

Старши треньоръ на Ботев (Пд) Николай Костов записа пореден мач без победа начело на тима, като Ботев (Пд) не е усещал вкуса на успеха от мача с Черно море на 13.03, когато на Коматево бе победен Черно море. От другата страна Александър Тарханов пък постигна първа домакинска победа, откакто е начело на Славия.

Поради контузия още на загрявката, един от малкото чисти нападатели в Ботев (Пд) Наско Милев няма да може да вземе участие в срещата.

По-активно начало за домакините Славия, които чрез Георги Йомов можеха да застрашат сериозно вратаря Голас. Юношата на Левски бе намерен в наказателното поле на Ботев, след което се опита да комбинира със свой съотборник, но в крайна сметка топката попадна право в ръцете на Виктор Голас.

Няколко минути по-късно и “канарчетата” бяха близо до гол. След центриране от фаул на Марин, Божидар Васев бе на добра позиция в наказателното поле и стреля със задна ножица, но топката премина встрани от вратата на Петков.

Скучни първи 30 минути на срещата, в които и двата отбора не успяха да отправят точен удар към противниковата врата.

В 31-та минута Борислав Балджийски отправи силен удар по посока вратата на Ботев (Пд) от над 20 метра, но топката мина встрани от левия страничен стълб на вратата на Голас.

Отборът на Славия излезе крайно мотивиран през втората част. Успехът за белите може да се окаже решаващ в битката за третото място, даващо право на участие в евротурнирите.

В 49-та минута Балджийски отправи нов далечен удар, но и този път топката дори не намери очертанията на вратата на Голас.

5 минути след това Божидар Васев отправи далечен удар, а топката се отклони от крака на Емил Мартинов и излезе в корнер.

В ответната атака Славия получи правото да изпълни пряк свободен удар от удобна позиция. Центрирането на Балджийски качи топката върху главата на Димитър Пиргов, който стреля, но Виктор Голас плонжира атрактивно и успя да избие в корнер.

Малко преди да изтекат 70 минути от началото на срещата Борислава Балджийски оправи втори силен удар към Голас (и втори точен удар в срещата към една от двете врати), но и този път бразилецът се справи отлично и улови.

ГОООЛ Борислав Балджийски дава преднина на Славия в 75-та минута на срещата! Даниел Златков и Виктор Голас не се разбраха и позволиха на Балджийски да поеме топката пред границата на наказателното поле. Опитният нападател не се подвуоми и с няколко крачки се оказа пред опразнената врата на Голас. Бразилецът опита да реагира след лекия удар на Балджийски по земя, но коженото кълбо се претърколи под плонж му и опъна мрежата на вратата зад него.

10 минути по-късно Георги Йомов разтресе напречната греда зад Голас, след хубав пас на Ивайло Димитров.

Стартови състави на двата отбора:

Славия: Петков, Панов, Фераресо (Цветомир Панов 84′), Пиргов, Омар, Карабельов (Кръстев 45′), Мартинов, Стоев, Балджийски, Йомов, Димитров

Старши треньор: Александър Тарханов

Ботев (Пд): Голас, Ощипко, Терзиев, Златков (Наско Милев 83′), Христов, Юсеин, Старокин (Милен Гамаков 68′), Марин, Неделев, Балтанов, Васев

Старши треньор: Николай Костов

Главен съдия: Станислав Ставров

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker