Ботев ПловдивДербито на ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Двама голмайстори над 33 години, изравнен рекорд за чужденците (вижте подробна статистиката за пловдивското дерби)

TribunaPlovdiv.bg отново ще Ви представи подробна статистика след 95-то Пловдивско дерби.

– За първи път в историята на дербито се разписаха двама играчи над 33 години, това сториха Здравко Лазаров на 38 години и Иван Цветков на 34 години.

– Здравко Лазаров е най-възрастният голмайстор в дербито на 38 години.

– Иван Цветков реализира 4-то си попадение срещу Локомотив. Благоевградчанинът се беше разписвал два пъти с екипа на Пирин един път с екипа на Левски срещу “смърфовете”, като това е негово първо попадение в пловдивското дерби.

– И тримата голмайстори Хамза Юнес, Иван Цветков и Здравко Лазаров вкараха първите си попадения в пловдивското дерби. Единствено тунизиецът направи своя дебют в дербито.

– Двубоят за първи път се игра извън Пловдив.

– Националният стадион “Васил Левски” е петият, който посреща дербито на Пловдив. Другите 4 са несъществуващия вече стадион „Локомотив“ на „Асеновградско шосе“, стадион „Пловдив“, стадион „Локомотив“ и стадион „Христо Ботев“.

– Рекордът за най-много чужденци в дербито беше изравнен от последното дерби на 8 декември 2013г. Тогава участие взеха 15 чуждестранни играчи. Сега отново 15 играчи от чужбина играха в дербито.

– Хамза Юнес е четвъртият чужденец, който вкарва гол за Ботев в дербито. Преди него са се разписвали Роберто Чабай (1), Емануеле Морини (1) и Абел Анисе (2).

– Любопитното е, че и четиримата вкарват своите попадения в дебюта си в дербито.

– Иван Цветков е на 6 попадения от влизане в топ 20 на голмайсторите на Ботев в “А” група.

– Александру Куртеан е първият играч дебютирал в дербито с две асистенции. Румънецът е и първият чужденец правил две асистенции в дербито в един двубоя.

– За първи път в дербито дебютира играч от Република Конго – Феребори Доре от Ботев.

Статистиката е направена от екипа на TribunaPlovdiv.bg и използването и без изричното разрешение на екипа не е позволено!

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker