Ботев ПловдивСъбитияФутбол

(ВИДЕО И СНИМКИ) С един приказен миг Славия попари Ботев (Пд) и открадна трите точки от Коматево

Въперки че отборът на Ботев игра с една идея по-добре и създаде множество голови положения, които не реализира, и логично загиби домакиснтвото си на Коматево от Славия с 0:1. Над всички с едно приакзно изпълнение се прояви крилото на централняит нападател на белите Ивайло Димитров, който препарира Виктор Голас в средата на първата част, попари “жълто-черните” привържаници на стадиона и донесе победата на софиянци. В този мач “канарчетата” бяха преследвани и от жесток малшанс, тъй като на два пъти гередите спряха техните акции в хода на двубоя и не им позовлиха да отбелжат попадение.По този начин Ботев (Пд) продължава да няма домакинска победа от началот на сезона, след като възпитаниците на Ермин Шиляк са записали две равенства, срещу тимовете на Левски (1:1) и Локомотив (Пд).
futbolan2

Началото бе по-добро за Ботев, след като още във 2-та минута Дани Генов проби технично отдясно и центрира, но достиганалата до Алекс Колев топка успя само да го “удари” по главата, след което излезе в аут. Нов уникален шасн пред “канарчетата” се появи в 17-та минута. Именно тогава добре познатият и много активен в началните акорди на срещата Даниел Генов изпрати една много опасна топка успоредно на наказателнтоо поле отдясно, но заради проливния дъжд коженото кълбо забърза хода си и се размина на милиметри от крака на Божидар Васев, който нахлу добре от дълбочина.

Първият шанс за Славия дйде едва в 22-та минута. След едно меко центриарне на Манзоро отляво, топката достигна до откъсналия се Янис Карабельов, който с едно докосване нацели лявата греда на Виктор Голас. Още едно добро положение пред Ботев се откри в 32-та минута, когато Радослав Терзиев изстреля с глава топката малко над напречната греда, но и това се оказа твърде далеч от врата на белите, за да успее да бъде отблеязан гол.

DSC_0619 (Copy)

Иначе голям минус в представянето на Ботев (Пд) през първата част се оказа фактът, че основният кос в селекцията на Ерим Шиляк Алекс Колев изглеждаше мнгоо изолиран от действията на терена и почти не успя да докосне топката по ефективен за отбора си начин. През по-голямата част от първите 45 минути футболистите на Ботев владееха топката, но големият им проблем бе, че изпозлват териториалното си превъзходство и не съумяват да изведат своите нападатели на чисти позиции, тъй като грешките при разиграване на полузащитниците в “жълто-черно” се оказаха много.

Първите минути на второто полувреме разочароваха сериозно откъм голови положения – и двата отбора се опитваха да наложат териториално рпедимство в центъра на терена, което притъпи скоростта на мача, която бе наложена през първата част. И така както двата отбора сякаш спряха да играят малко след началото на втората част, един съвършен и рядко срещан футболен миг поразхлади страсти на Коматево. Поелият добре топката, на около 25 метра пред вратата на Ботев (Пд),  централен нападател на белите Ивайло Димитров, малко изненадващо стреля към вратата на Голас, коженото кълбо направи чудовищна парабола и влетя страховито в “жълто-черната” врата, отривайки резултата за 0:1.DSC_0589 (Copy)

Нова изненадваща акция на Славия 10 минути по-късно можеше да изведе момчетата на Иван Колев с 2 гола аванс, след като Жерами Манзоро пое добре отдясно и стреля, но топката мина опасно близо до десния стълб на бразилеца Виктор Голас и излезе в аут. В 70-та минута Даниел Генов проби добре отляво, премина покрай един зщаитник на Славия и стреля, но коженото кълбо срещна десния страничен стълб зад вратаря Кирев, запазвайки резултата непроменен.

Късметът не провървя на Ботев (Пд) и в 77-та минута, когато добра акция отляво на Марин изпрати топакта прави на крака на дорбе пласиралия се Васев, който с атрактивна странична ножица нацели сглобката на двете греди, но в крайна сметка не успя да изравни резултата. Нова добра възможност се откри пред “осмицата” на Ботев (Пд) 3 минути след това, когато той излезе на добра позиция пред наказателно поле на Славия, но ударът му в крайна сметка се оказа слаб и не затрудни Марио Кирев.

Стартови състави на двата отбора:

Ботев (Пд) (4-2-3-1): Голас; Христов, Терзиев, П. Николов, Марин; Балтанов, Васев, Д. Генов, Огнянов (Серкан Юсеин 62′), Гамаков; А. Колев

Старши треньор: Ермин Шиляк

Славия (4-2-3-1): Г. Петков; Панов, Пиргов, Атанасов, Фераресо, Семерджиев, Карачанаков, Семерджиев, Карабельов, Карачанаков, Манзоро; И. Димитров

Старши треньор: Иван Колев

Главен съдия: Никола Попов

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker