ВолейболМарица - жени

Волейболитска на Марица заигра в Бундеслигата на Германия

Националката на България до 23 години Мария Данчева напуска Марица и продължава кариерата си в Германия. Блокировачката подписа с първодивизионния Роте Рабен (Вилсбибург), който завърши на осмо място изминалия сезон. През 2008 и 2010 г. клубът печели титлата в Бундеслигата, а през 2009 и 2014 г. Купата на страната. Това е първият чуждестранен отбор в кариерата на състезателката, съобщава bgvolleyball.com.

baner-tribuna-plovdiv-pod-statiite

22-годишната Данчева прекара пет сезона в пловдивския клуб, като става шампион на България с “жълто-сините” четири последователни пъти и три пъти вдига Купата и веднъж Суперкупата на страната. През последните два сезона отборът игра в Шампионската лига, което донесе безценен опит на волейболистката на международно ниво.

“Вилсбибург е наистина хубаво място, сигурна съм, че треньорският щаб и отборът ще ми помогнат да се усъвършенствам”, заяви Мария за клубния сайт. “Мисля, че е време клубът да се завърне на върха в Бундеслигата. Искаме феновете да се гордеят с отбора!”

Данчева се включи в драфта на корейската V-лига през май, но не попадна в избора на треньорите от азиатската държава.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker