Извън БългарияФутбол

Български топрефер, юноша на Сокол (Коматево), прекрати кариерата си

Един от топреферите на българския футбол в последните години Цветан Кръстев, обяви, че прекратява кариерата си като съдия.

Варненецът, който преди да започне да надува свирката е бил футболист, разкри причините за решението си чрез открито писмо до Българския футболен съюз.

Ето какво се казва в писмото на Цветан Кръстев, което TribunaPlovdiv.bg публикува без редакторска намеса:

Пиша Ви това писмо, за да аргументирам и обясня взетото от мен решение да прекратя преждевременно своята съдийска кариера, с цел да няма спекулации.

Основната причина е в зачестилите в последните две години контузии. Както е известно, аз съм играл професионален футбол, което е оказало влияние и е изчерпало моя физически запас. А, както знаете, в последните години футболът стана по-динамичен, респективно и изискването към физическата форма на съдиите се завишават все повече.

За мен е изключително важно, човек да знае кога да спре. Така постъпих като футболист, така правя и сега. 

Искам да подчертая, че това решение не е емоционално и не е повлияно от когото и да било, а е лично мое и е назрявало в последната година.

В заключение искам да благодаря на всички, свързани с футбола и футболното съдийство, които почти винаги са били обективни и добронамерени към мен.

Цветан Кръстев има много любопитна визитка. Той е на 37 години. Започва футболния си път като юноша на Сокол (Коматево), където негов първи треньор е един от доайените на пловдивския спорт – Атанас Узунов.

През лятото на 1998 г. е привлечен в тогавашния шампион Литекс. След това преминава под наем в сателитния за “оранжевите” Добруджа (Добрич).

Носител на купата на страната през 2001 с Литекс, вицешампион през 2002 и бронзов медалист през 2003 година.

Дебютът му в европейските клубни турнири е на 27 септември 2001 г. срещу Интер (Братислава), когато влиза като смяна на Небойша Йеленкович. Взима участие и при гостуващите победи над Унион (Берлин) и Панатинайкос.

Малко преди да прекрати състезателната си кариера като футболист, през 2004г. изиграва 17 мача с фланелката на Ботев (Пд).

Снимка: sportingline.bg

100 лв. бонус от Efbet. Гледай стотици мачове на живо, играй на високи коефициенти и казино, най-бързите методи за разплащане чрез Easypay и всичко това от удобната мобилна версия на EfbetРегистрирай се сега от ТУК

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker