Локомотив ПловдивФутбол

ЦСКА си заплю перлата на Локомотив (Пд)

Новата перла на Локомотив (Пловдив) Бирсент Карагарен продължава да приковава вниманието на родните грандове към себе си. 22-годишното крило вече фигурира в трансферните планове и на ЦСКА, научи “7 дни спорт” от 2 независими един от друг достоверни източника.

От “Българска армия” са впечатлени от развитието и продукцията, изнесена от младока с екипа на “черно-белите” през есента. Треньорът на “червените” Стойчо Младенов и компания са се постарали да набавят необходимата информация за безспорния талант. В ЦСКА обаче са се надявали да успеят да го прилапат като свободен агент, без да се налага да плащат трансферна сума на Локомотив (Пловдив). Индикации за такъв сценарий са налице и в момента, защото на „Лаута“ вече дължат по 2 заплати на футболистите. Бирсент обаче демонстрира завидна лоялност към пловдивския клуб и няма никакво намерение да скъса договора си. Както “7 дни спорт” първи разкри, в контракта на асеновградчанина е наложена откупуваща клауза в размер на 300 хиляди евро, касаеща предимно кандидатите за подписа му от чужбина. Подобна трансферна сума, че дори и по-ниска в настоящия момент, е непосилна за родните грандове. Затова от лагера на настоящия лидер в първенството на този етап са решили да изчакат до края на сезона. Бирсент има договор с Локомотив (Пловдив) до лятото, като в него съществува опция за удължаването му с още една година. Тази клауза е твърде възможно да не бъде задействана, което ще направи апетитната хапка от състава на Локомотив свободен агент след края на кампанията. Именно тогава от “Българска армия” смятат да се опитат да го съблазнят с изкусителна оферта, надявайки се той да я приеме.

Проблемът пред ЦСКА е, че “червените” имат сериозна конкуренция за подписа на звездата на пловдивчани. Карагарен е желан още от два от водещите отбори у нас – Левски и Литекс, както и от Славия. Освен това той е в полезрението и на клубове от Втора дивизия на Турция, и от полската Екстракласа. Всички желаещи таят надежда да го прилапат като свободен агент.

reklamaposledenХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker