ВолейболЛокомотив Пловдив

Локо губи концесията на подлеза на Гарата

Локото е на път да се лиши от солидния доход – концесията на пешеходния подлез до Централна гара. ПФК “Локомотив Пловдив – 1936” АД дължи 80 000 лева на общината и ако до края на април не внесе парите в бюджета, ще отнемем концесията, заяви зам.-кметът Розалин Петков. Срокът за плащането изтече в последния ден на март. По договор футболното дружество е задължено да преведе в срок концесионна такса в размер на 70 000 лева и 10 000 лева гаранция за тази година, обясни Петков. Локото е единственият концесионер от общо 25, от който в хазната не е дошъл нито лев. Подлезът в частта, която попада под бул. “Христо Ботев” , е отдаден на ПФК “Локомотив” АД на 14 април 2005 г. за срок от 15 години с възможност за още 10, ако и двете страни по договора са съгласни.

Тогава собственикът на клуба беше покойният Георги Илиев. За концесията той е платил 300 000 лева. По договор в рамките на шест месеца трябваше да инвестира минимална инвестиция в размер на 105 000 лева и още 70 200 лева допълнителна, поета като ангажимент от самия концесионер.

По-голямата част от средствата бяха инвестирани в изграждане на магазини. От тях дружеството прибира всеки месец наем по 80 лева на квадрат или от 400 до 600 лева от магазин, в зависимост от квадратурата. Инвестиционната програма не се изпълнява, твърди Розалин Петков. Това е втората причина, поради която общината може да отнеме концесията. По договор стълбищата трябваше да се ремонтират и да се облицоват с гранитни плочи, но старият бетон продължава да се руши. Не са изпълнени и още няколко условия – стените да се облицоват с врачански камък, да се изградят две рампи за пешеходци, отвън да се благоустрои градинката с питейни фонтанки, пейки и кошчета.

Градската управа не за първи път има проблеми с Локото. През последните две години нямаше закъснение, но явно след уволнението на Атанас Узунов плащанията отново зациклиха, коментира Розалин Петков.

Марица

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker