Извън БългарияФутбол

Изхвърлят отбор от Световното в Русия 2018г.?

Отборът на Перу може да бъде изваден от участие на Мондиал 2018, ако в страната бъде приет спорен закон, според който футболната федерация ще премине под контрола на държавата, пише местното издание “Либеро”.

Подобен контрол на властите над федерациите противоречи на правилата на ФИФА, което моге да доведе до отстраняването на перуанската и съответно невъзможността националният отбор да играе на световното. Въпросният закон е предложен от местната политичка Палома Носеда, която мотивира идеята си това, че правителството трябва да помогне на перуанския спорт.

Случващото се в Перу се следи с интерес най-вече в Италия, тъй като “скуадра адзура” не успя да се класира. Иначе Перу достигна до световното, след като спечели интерконтиненталния бараж с Нова Зеландия.

Последните информации от Перу гласят, че под натиска на общественото мнение правителството е спряло въпросния законопроект, който ще бъде преработен така, че да не влиза в противоречие с разпоредбите на ФИФА.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker