Локомотив ПловдивФутбол

Д-р Думанов за случващото се в Локомотив – вижте какво каза той

Единият от членовете на сдружение “Бъдеще за Локомотив”, което за момента издържа тима на Локомотив Пловдив –  д-р. Константин Думанов, ковори преди мача с Берое.

“Ние като ръководство много добре разбираме, че в момента излишно напрежение може да доведат до по-лоши резултати. Затова искаме да дадем спокойствие на футболистите и треньорите. Защото ако така работят, то ще дойдат и резултатите. На никой не е приятно да падаме, но само ще ви напомня, че една седмица преди шампионата Локомотив нямаше отбор. Седмица преди началото дойде Неделчо и почнахме да сглобяваме отбора. Резултатите ще дойдат. Класирането не е добро, това го виждаме и разбираме. В отбора се работи много съвестно. Вижда се, че се работи, но това негативно наслагване влияе”, започна той.

“Не е лесно с тези четири загуби, това се отразява и на футболистите. Искаме това да бъде изчистено по най-бързият начин. Оценката ни като ръководство е, че се работи в правилна насока. Резултатите не са такива каквито искаме да бъдат, но те са обективни. Ръководството има право да добавя нови футболисти, а ние сме им освободили всички финансови изисквания, които трябват. Нямаме задължения към никой.

Не е наша работа да издържаме Локомотив. Това трябва да е ясно на всички, защото ако някой си е въобразил, че ние ще можем да издържаме  като общност отбора на някакво ниво ниво… Нашата работа в момента е да изчистим и да подредим къщичката и да намерим тези хора, които да могат да ни дадат спокойствието. Локомотив е световен шампион по смяна на собствениците. Трябва да има спокойствие и перспектива. Надяваме се, че нещата ще се случат.

Дълговете на Локомотив са относително пет милиона. Дългове, които два милиона са от управлението на Марешки, които няма да коментирам в този момент. Има и дългове, които са неизплатени заплати към футболисти, треньори и прочие са от последното управление на Коко Динев. Имаме списък от хора, които имат претенции и смятам, че ще ги погасим.

Ситуацията със Спас Делев не можем да го картотекираме по начина, по които бяхме подходили. Той няма никакви претенции за финанси, но законовите разпоредби на БФС не позволяват да го картотекираме по този начин. Ние обаче сме намерили вратичка и вече движим нещата.

Утре ще покажем цялостната екипировката на ДЮШ, а тя е някъде около 400 деца. Искам да благодаря на фирма Рефан, защото те направиха много за нас. Това е примера за една добре работеща фирма. Дано да продължим тази съвместна работа още дълги години. Футбола се нуждае от такива хора.

Като за финал искам да се обърна към всички локомотивци. С много от тях се познаваме след дългите години тук на стадиона. Локомотив има нужда от всеки локомотивец. Няма отбор, няма Локомотив на Коко Динев, на сдружение Бъдеще за Локомотив или на който и да е било. Локомотив е един. Публиката трябва да се обедини и да застане зад отбора. Ако всички заедно се обединим силата ни ще бъде много по-голяма.”, завърши д-р Думанов.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker